Over Roosendaal

Stad met een dorps karakter

De stad waar we wonen, leven, werken en ondernemen. Waar we gezelligheid, geborgenheid en een vertrouwd gevoel vinden. Waar we elkaar nog kennen, elkaar helpen en samen hard werken, om onze stad te laten bloeien.

Roosendaal is een stad in beweging. Waar je dromen en ambities waar kunt maken. Waar dankzij ons ondernemende karakter, de jonge generatie nog lang niet is uitgeleerd. Waar studenten ruim baan krijgen, en waar het bedrijfsleven kan groeien. Een stad met ambitie. Waar onderwijs en zorg altijd de volle aandacht krijgen. Waar ontwikkelingen zich in een rap tempo opvolgen maar, waar we elkaar niet uit het oog verliezen. Waar we dankzij innovatief ondernemerschap, onze stad op de kaart zetten.

Meer dan alleen een stad - Omgeven door vijf prachtige, sfeervolle dorpen

 • Heerle

  Heerle (Brabants: Èrel) is een klein dorp met een hechte gemeenschap. Er is een groot sportveld aanwezig en een eigen buurthuis (De Schalm). Dat buurthuis is samen met onder andere de huisarts gevestigd in de voormalige Gertrudiskerk, een rijksmonument.

  Heerle
 • Wouwse Plantage

  De Wouwse Plantage is pas begin 20e eeuw gebouwd en heette toen het Nieuwe Dorp of Pindorp. Vandaar dat het dorp in de volksmond "de Pin" wordt genoemd. Er is een eigen buurthuis (De Spil) en in de buurt ligt een camping.

  Wouwse Plantage
 • Nispen

  Nispen grenst aan het Belgische Essen. De gemeenschap is vrij hecht en vele bewoners zijn geïnteresseerd in hun leefomgeving. Er is zelfs een heemkundekring, de Heerlijckheijd Nispen. Achter de kerk bevindt zich een groot sportveld en het dorp heeft een eigen buurthuis, Nisipa.

  Nispen
 • Moerstraten

  Moerstraten is het kleinste dorp van de gemeente Roosendaal. Toch heeft het een kerk, een sportveld, en een buurthuis (Parelmoer). De bewoners zijn erg betrokken bij hun dorp. De kerk is een gemeentelijk monument dat nu in particuliere handen is.

  Moerstraten
 • Wouw

  Iedereen die ooit in Wouw is geweest kan dit beamen: het marktplein is een plaatje om te zien! Maar Wouw is nog veel meer dan dat. Lees verder!

  Wouw

Ook interessant om te lezen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.