Stad in ontwikkeling

Betrokken en ondernemende stad

Met betaalbare woningen, mooie wijken, goede zorg en duurzame initiatieven werken we aan een gezonde toekomst en een veilige leefomgeving. Zo maken we van Roosendaal een fijne en leefbare stad. Bereikbaar voor iedereen.

In Roosendaal staat de ontwikkeling nooit stil. We zijn een stad in beweging met onze blik gericht de toekomst. Een toekomst in een stad waarin het prettig leven is. Er zijn dan ook verschillende projecten in onze stad die zich daarmee bezig houden. Het verrijken van de binnenstad, het realiseren van duurzame woonprojecten en het stimuleren van projecten die focussen op ontwikkeling, verbinding en groei zijn er slechts een paar van. Hieronder lees je meer over wat er allemaal gebeurt in onze stad. 

Projecten

Stadsoevers

Een groene, duurzame wijk met kabbelend water en dicht bij de binnenstad.

Lees meer over dit project

Kademeester

Een karakteristieke pand met meerdere appartementen. Gelegen aan de Kade, vlakbij het centrum.

Lees meer over dit project

Doorontwikkeling van de binnenstad

Winkelruimte wordt omgezet naar woonruimte en er komt ruimte voor meer groen.

Lees meer over dit project

Herontwikkeling Sint Jan

Het prachtige rijksmonument de Sint Jan wordt het kloppend hart voor culturele en sociaal-maatschappelijke activiteiten.

Lees meer over dit project

Bulkenaar

Aan de rand van de wijk Tolberg wordt een landschapspark gecreëerd, waar je op allerlei manieren kunt genieten van het mooie Brabantse landschap.

Lees meer over dit project

Mariadal

In het voormalig klooster komt een mix van wonen en zorg. De kapel biedt ruimte aan culturele en maatschappelijke functies gecombineerd met horeca, en in de binnentuin komt een proeftuin voor innovaties.

Lees meer over dit project

Duurzaam bouwen en wonen

Bouwen aan een duurzame samenleving, dat doen we samen. Voor onszelf, maar bovenal voor de toekomstige generatie. Duurzame idealen zetten we om naar daden en resultaten.

Meer informatie

Ook interessant om te lezen