Wonen in Roosendaal

Vernieuwend & karakteristiek wonen

In Roosendaal gaan duurzaam en vernieuwend wonen hand in hand met authentieke, historische woonwijken. De aanleg van groen én het creëren van een fijne leefomgeving krijgen hier altijd prioriteit. Van rustig wonen in de dorpen tot aan hip & happening in de stad: welkom in Roosendaal!

In Roosendaal worden urban woonwijken afgewisseld door stadsdelen waar je de geschiedenis nog echt voelt. Er wordt volop gebouwd en plaatsgemaakt voor groen om Roosendaal een zo fijn mogelijke leefomgeving te geven. Je kunt hier kiezen voor wonen in de rust van het heerlijke dorpse leven, of juist gaan voor stadse plekken die bruisen van levendigheid. Maak kennis met de woonwijken, bekijk welke projecten er allemaal lopen, check de hotspots van de stad en ontmoet de inwoners. Oftewel: maak kennis met Roosendaal!

Ongekend in Roosendaal

De bewoners maken Roosendaal. En elk van hen heeft een eigen verhaal. In de bewonerscampagne 'Ongekend in Roosendaal' laten we hen aan het woord. Je leest hier hun verhalen!

Lees de verhalen

Meer over Roosendaal

Er gebeurt veel in Roosendaal. En er is dan ook genoeg te vertellen! Over het ontwikkelen van nieuwe, duurzame woonwijken tot aan de verhalen van de inwoners zelf. Uit Roosendaal zelf én de omliggende dorpen. 

 • Stad in ontwikkeling

  Van het compleet nieuwe Stadsoevers tot aan herbestemming van bestaande wijken. Roosendaal is volop in ontwikkeling!

  Lees meer
  Stad in ontwikkeling
 • Verhalen van inwoners

  Hoe is het om te wonen in een Tiny House? Of in een eigenzinnige woning aan de Nieuwe Wipwei? Bewoners vertellen hun verhaal!

  Lees meer
  Verhalen van inwoners
 • Over Roosendaal en dorpen

  Roosendaal bestaat naast de gelijknamige stad ook uit vijf unieke dorpen, elk met een eigen karakter en geschiedenis. 

  Over Roosendaal en dorpen
Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.