Overige woonwijken

Kleine, fijne woonwijken

Naast de grotere woonwijken zijn er nog veel meer kleinere buurten die ook echt een vermelding waard zijn. De highlights, hotspots en feitjes over deze kleinere, maar zeker zo bijzondere Roosendaalse wijken vind je hier!

Er zijn meerdere, kleinere woonwijken in Roosendaal die absoluut ook een vermelding waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Kalsdonk, een van de oudste buurten in Roosendaal, gelegen in het noordoosten van de stad. Een karakteristieke wijk waar traditionele arbeiderswoningen afgewisseld worden met nieuwbouw. Ga je verder richting het zuidwesten van Roosendaal, dan kom je in Langdonk. Deze gezinswijk is gelegen op een paar minuten afstand van het centrum, maar ook in het centraal gelegen winkelcentrum Lindenburg vind je hier alles wat je nodig hebt. Met de klok meegaand vind je aangrenzend deze wijk de wijk Kroeven, een gezellige, gezinswijk waar het heerlijk rustig wonen is. Boodschappen doe je hier in de wijk, of je pakt de fiets waarmee je binnen een paar minuten hartje stad staat. Tot slot is ook de wijk Westrand een vermelding waard. Gelegen in het noordwesten van de stad, vlakbij verschillende uitvalswegen en Leisurepark De Stok. Boodschappen bij supermarkt, groentenboer of bakker doe je bij de Rembrandtgalerij of je loopt in een paar minuten naar de stad. 

Roosendaal werkt continu aan het creëren van fijne leefomgevingen door de hele gemeente. Zo werd de wijk Kalsdonk al onderworpen aan een grondige make-over in de vorm van nieuwbouwwijk Zwanehof en krijgt ook wijk Burgerhout de komende jaren de nodige updates. De ontwikkeling staat nergens in Roosendaal stil!

Ontdek andere wijken in Roosendaal

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.