Centrum en Stationsbuurt

Centrum van Roosendaal

Statige panden worden in het centrum en de stationsbuurt afgewisseld met groen, vernieuwing en ontwikkeling. De buurt verandert steeds, maar een ding blijft altijd in het hart van deze wijk verankerd: de gezellige, écht Roosendaalse sfeer.

Welkom in het centrum en de stationsbuurt! Deze wijken laten je de geschiedenis van Roosendaal zien en staan vol prachtige onder architectuur gebouwde huizen. Je begeeft je hier in het hart van Roosendaal en die sfeer proef je direct! Ondernemende bewoners, gezinnen en echte stadsmensen wonen hier samen in dit oudste deel van Roosendaal.

Het tweeledige hart van deze wijken zijn de Markt (Oude Markt in de volksmond) waar volop horeca gevestigd is en de Nieuwe Markt, waar veelal winkels te vinden zijn. Op de Markt zie je de geschiedenis terug in de vorm van het oude raadshuis, de St. Jan en de statige panden. Op de Nieuwe Markt zie je heel duidelijk de vernieuwing en het creëren van leefbare, fijne omgevingen terug. Bezoek hier een museum of het theater, prikkel je zintuigen bij een galerie, strijk neer op het terras en ga een middag winkelen. In dit stadshart van Roosendaal verveel je je nooit!

Het centrum in ontwikkeling

Meer groen, meer woningen, een nieuwe bestemming voor leegstaande panden. Oftwel het creëren en behouden van een fijne leefomgeving voor de inwoners van het centrum: dat is het doel van de vele plannen voor de ontwikkeling van het centrum van Roosendaal!

Lees meer

Highlights in de wijk

Ontdek ook deze andere wijken

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.