Nispen

Heerlijk wonen in Nispen

Over de oudste plaats in de gemeente is genoeg te vertellen. Het is er heerlijk wonen, je vindt er rust, natuur en een gezellige dorpskern. Lees meer over Nispen!

In de gemeente Roosendaal is het dorp Nispen de oudste plaats. De eerste vermelding van het dorp dateert al van voor 1146! Destijds werd Nispen nog ‘een heerlijkheid’ genoemd. Een naam die anno 2021, zij het in een iets andere betekenis, een meer dan toepasselijke omschrijving is voor Nispen. Want heerlijk wonen is het hier nog steeds!

Karakteristiek en uniek

Het mooie Nispen ligt ten zuiden van Roosendaal, aan de grens met België. Of beter gezegd, de grens loopt door Nispen heen. In de, hoe kan het ook anders, Grensstraat woon je aan de ene kant in Nederland en je overburen in België! In Nispen markeren het karakteristieke dorpsplein en de Maria Hemelvaartkerk, die al van verre zichtbaar is, het centrum van het dorp. Je woont hier rustig en dichtbij de natuur, maar daarnaast is er ook van alles te doen. Niet alleen in het nabijgelegen Roosendaal, maar ook gewoon in Nispen zelf!

Internationale buren

Nispen is een grensdorp, dicht tegen de Belgische grens gelegen. In de Grensstraat zijn onze zuiderburen zelfs letterlijk je buren! De grens loopt namelijk dwars door deze straat. 

Cultuur, natuur en culinair genieten

Uiteraard kun je volop recreëren in de directe omgeving van Nispen zelf. De prachtige natuur leent zich perfect voor heerlijke wandelingen of een ontspannen fietstocht. Daarnaast ligt er net buiten het dorp een mountainbiketrack, waarop ook de avontuurlijke fietsers zich volop kunnen uitleven. Naast deze sportieve activiteiten is er ook voor de culturele en culinaire liefhebber wat te doen. Zo is er in Nispen een openluchttheater en zijn er restaurants en cafés waar je een lekker hapje of drankje kunt doen.

Meer weten over Nispen

Wil je meer weten over de geschiedenis van Nispen? Of ben je benieuwd welke verenigingen er allemaal gevestigd zijn in Nispen? Alle belangrijke informatie voor inwoners van Nispen vind je terug op Nispen Info.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.