Wonen in mooi Moerstraten

Mooi Moerstraten

Moerstraten, het meest Noord-Westelijk gelegen dorp binnen de gemeente Roosendaal is een heerlijke omgeving om te wonen. Overal vind je een landelijke setting waar de tijd soms lijkt te hebben stil gestaan. Wanneer je hier woont, vind je échte rust, én met alle gemakken en faciliteiten vlakbij! 

Een hecht dorpscentrum middenin landelijk gebied

Moerstraten is het kleinste dorp binnen de gemeente Roosendaal. Je vindt hier een hecht dorpscentrum met een ruime, landelijke omgeving eromheen. In die omgeving vind je het kleine, maar prachtige Pottersbos waar je heerlijk kunt wandelen. Iets verderop vind je daarnaast de Dassenplas, waar je een prachtige wandeling rondom het water maakt. Wil je een wat groter gebied bezoeken, dan sta je vanuit Moerstraten zo in het natuurgebied bij Wouwse Plantage.

Rijk sport- en verenigingsleven

In Moerstraten leer je zo je buren en medebewoners van het dorp goed kennen. Er is namelijk een rijk sport- en verenigingsleven! Van een ruitersportvereniging tot aan een voetbalclub of toneelvereniging. Er zijn genoeg plekken waar je elkaar op een laagdrempelige manier kunt ontmoeten.

Bereikbaarheid

Voor de meeste faciliteiten kun je terecht bij de plaatsen in de directe omgeving van Moerstraten, zoals Wouw of Roosendaal. Hier vind je verschillende scholen, een bioscoop en uiteraard een treinstation waarmee je zo heel Nederland door toert. Met wonen in Moerstraten combineer je de rust van de landelijkheid met de gemakken van een stad op enkele minuten rij afstand!

Bijzonder monument

In Moerstraten staat het allereerste oorlogsmonument dat in Nederland gebouwd is. Dit monument is werd op 26 augustus 1945 onthuld en bevindt zich op de hoek Luienhoekweg en Moerstraatse Baan.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.