Logistiek in Roosendaal

Logistieke bedrijvigheid in Roosendaal

Roosendaal is aangesloten op het spoorwegnetwerk, is gelegen tussen verschillende snelwegen en heeft een korte reisafstand naar wereldhavens Antwerpen en Rotterdam. En logistieke bedrijven weten dat en vinden in onze stad dan ook een perfecte vestigingsplaats!

De gemeente Roosendaal is gelegen in West-Brabant en heeft daarmee een zeer gunstige ligging. Tussen wereldsteden met bijbehorende internationale havens in Antwerpen, Rotterdam en Moerdijk, en andere economisch relevante plekken als Breda, Eindhoven en Vlissingen. Ondernemers in Roosendaal plukken als geen ander de vruchten van deze slimme ligging. En bedrijven die actief zijn in de logistiek weten dit. Er zijn in deze regio dan ook volop logistieke ondernemingen gevestigd. Buiten de gunstige ligging, zijn er nog andere punten waarom zij voor deze omgeving kiezen om hun bedrijf te vestigen:

  • Er is genoeg arbeidspotentieel. Dat Roosendaal andere steden makkelijk kan bereiken betekent andersom ook dat mensen uit die steden Roosendaal goed kunnen bereiken. Goed opgeleid personeel is dus altijd dichtbij! En uiteraard hebben we in de gemeente zelf ook genoeg talenten die binnen de logistiek aan de slag willen. 
  • Logistiek vastgoed. Oftewel, er is volop plek om je te vestigen! Er zijn genoeg panden beschikbaar of ruimte om een nieuw pand te bouwen. Logistieke speler Active Ants maakte hier al eerder gebruik van!
  • Specifieke onderwijsinstellingen. Uiteraard zijn in Brabant de onderwijsinstellingen Fontys en Avans goed vertegenwoordigd en vind je in Rotterdam nog InHolland en de Hogeschool Rotterdam. Maar ook Roosendaal zelf krijgt steeds meer relevante onderwijsinstellingen. Zo zit er sinds enkele jaren een Associate Degrees Academy (inclusief logistieke opleiding) in Roosendaal en uiteraard ook een aantal goed aangeschreven MBO opleiders. 

Bereikbaarheid

Tot slot is ook de bereikbaarheid van de regio een belangrijke factor om te kiezen voor West-Brabant. Je hebt hier de ruimte én je bereikt makkelijk het Europese achterland en andere continenten via de diepzeehavens. De aanwezigheid van barge terminals, rijkswegen, waterwegen en spoor zijn sterke punten voor logistieke ondernemingen om hun bedrijf hier te vestigen.

Een combinatie van factoren

Een combinatie van 4 factoren maakt dat de gemeente Roosendaal een aantrekkelijke vestigingsplaats is voor logistieke bedrijfen. Bereikbaarheid, ligging, arbeidspotentieel én een vooruitstrevende gemeente die ondernemerschap en innovatie stimuleert. 

Andere topsectoren

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.