Innovatie in e-fulfilment: Active Ants

Robots toekomstmuziek?

Niet voor Active Ants. Dit e-fulfilmentcenter opende vorig jaar haar vestiging in Roosendaal. Een bedrijf van de toekomst, én van nu!

Oktober 2020, dat is de maand waarin het innovatieve Active Ants de spreekwoordelijke deuren opende van haar nieuwe magazijn in Roosendaal. Hoewel, magazijn, die naam doet het gigantische pand van 20.000 m2 geen recht. Het is een compleet e-fulfilmentcenter waar robots en mensen zij aan zij werken. Klinkt futuristisch, maar voor Active Ants is het al de realiteit.

Ruimte om te groeien

Active Ants heeft een hoofdvestiging in Nieuwegein. Na de overname van concurrent MCS Fulfilment in Etten-Leur werd gezocht naar een nieuwe locatie met de mogelijkheid de efficiency te verhogen én die de ruimte biedt om te groeien. De nieuwe loods in Roosendaal biedt die mogelijkheid en bleek daarom dé perfecte plek voor Active Ants om zich te vestigen.

Fun fact over de Active Ants

De 105 robots, oftewel de Active Ants, maken gebruik van Artificial Intelligence en zijn zelflerend. Ze onthouden bijvoorbeeld welke "lanen" ze het beste kunnen gebruiken om naar een pakketje te gaan en kunnen steeds beter anticiperen op hun werkzaamheden. Niet alleen werkende mieren, maar ook slimme mieren dus!

Waar robots en mensen samenwerken

Op het moment van schrijven zijn in het grote e-fulfilmentcenter 105 robots aan het werk. Niet alleen uiteraard, ze worden zorgvuldig aangestuurd door tientallen mensen. Samen verzorgen ze de verpakking en verzending van pakketjes van verschillende webshops. En niet alleen binnen Nederland, maar ook daarbuiten naar bijvoorbeeld Groot-Brittannië, Frankrijk, België en Duitsland.

Opschalen

En hoewel bovenstaand al behoorlijk ambitieus klinkt, is dit slechts de start. Het doel is om de komende jaren nog veel meer op te schalen, zowel qua aantallen mensen als robots. Het begin is gemaakt, de ruimte is er en de groei gaat er ongetwijfeld komen. Wil je meer informatie over dit innovatieve bedrijf, kijk dan op de website van Active Ants.