Innovatie in e-fulfilment: Active Ants

"Samen groeien, ontwikkelen en blijven innoveren. We hebben hier in Roosendaal de perfecte uitvalsbasis gevonden."

Robots en mensen werken samen bij het toekomstgerichte bedrijf Active Ants in Roosendaal. Een enorm pand van 20.000 vierkante meter, 105 futuristische robots en 350 betrokken medewerkers: Roosendaal geeft letterlijk en figuurlijk de ruimte om te groeien. 

Ruimte om te groeien

Het toekomstgerichte bedrijf Active Ants heeft in Roosendaal een gloednieuw e-fulfilment center geopend waar mensen efficiënt naast én met robots werken. Een bewuste keuze, want een bedrijf met zulke grootse plannen past niet overal. Een enorm pand van 20.000 vierkante meter, 105 futuristische robots en 350 betrokken medewerkers: Roosendaal geeft letterlijk en figuurlijk de ruimte om te groeien. Arno de Wolf, Marketing Assistant bij Active Ants: “Toen we een nieuwe vestiging zochten voor ons bedrijf Active Ants, was het met name belangrijk dat we de ruimte kregen om te ontwikkelen en te groeien. En die ruimte hebben we hier gekregen!”

Naast de hoofdvestiging in Nieuwegein, ging Active Ants op zoek naar een nieuwe locatie met de mogelijkheid de efficiency te verhogen en de ruimte om te groeien. De nieuwe loods in Roosendaal biedt die mogelijkheid en bleek daarom dé perfecte plek voor Active Ants om zich te vestigen. “In ons e-fulfilment center werken momenteel meer dan 100 robots en tientallen mensen samen, en er is nog genoeg plek voor uitbreiding! Dat is waar we altijd naar streven.”

Toen we een nieuwe vestiging zochten, was het met name belangrijk dat we de ruimte kregen om te ontwikkelen en te groeien. Die ruimte hebben we hier gekregen.

Arno de Wolf

 

Mens en robot werken samen

De robots, die zorgvuldig worden aangestuurd door de medewerkers, verzorgen samen de verpakking en verzending van pakketten van verschillende webshops binnen heel Europa, én daarbuiten. Het doel is om de komende jaren nog veel meer op te schalen, zowel qua mensen als robots. “Samen groeien, ontwikkelen en blijven innoveren. We hebben hier in Roosendaal de perfecte uitvalsbasis gevonden voor onze plannen. Er heerst hier een cultuur van meedenken en samen vooruitgaan. Dat merkten we al toen we hier voor het eerst neerstreken. En dat bevalt ons goed!”

Samen groeien, ontwikkelen en blijven innoveren. We hebben hier in Roosendaal de perfecte uitvalsbasis gevonden voor onze plannen.

Arno de Wolf

Het e-fulfilment center van de toekomst

De robots, oftewel ‘active ants’, maken gebruik van Artificial Intelligence en zijn zelflerend. Ze onthouden bijvoorbeeld welke lanen ze het beste kunnen gebruiken om naar een pakketje te gaan en kunnen steeds beter anticiperen op hun werkzaamheden. Niet alleen werkende mieren, maar ook slimme mieren dus!

Meer over ondernemen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.