Design zonnepanelen van Kameleon Solar

"Design en duurzaamheid combineren, dát is onze missie bij Kameleon Solar."

Zonnepanelen zijn booming business, en dat is een positieve ontwikkeling. Want zonne-energie is tenslotte een duurzame vorm van energie opwekken. Net als kameleons hebben de zonnepanelen van Kameleon Solar uit Roosendaal alle kleuren van de regenboog, en daarmee is ongeveer zes jaar geleden de mogelijkheid ontstaan om gevels op een prachtige en kunstzinnige manier aan te kleden. Het bedrijf ontwikkelde een techniek om panelen die elektriciteit opwekken ook te bedrukken en levert ‘kleurrijke’ zonnepanelen over de hele wereld. Kameleon Solar is een inspiratie voor andere bedrijven op het gebied van innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Wereldwijd design

Kevin Verpaalen, Creative Director: “Design en duurzaamheid combineren, dát is onze missie bij Kameleon Solar. De vrijheid geven aan architecten en ontwikkelaars om gebouwen en gevels zo te ontwerpen met zonnepanelen dat ze niet alleen schone energie leveren, maar ook gewoon mooi zijn om naar te kijken.” De zonnepanelen sieren inmiddels de gevels van gebouwen wereldwijd: van Scandinavië tot het Midden-Oosten. Ook in Roosendaal zelf prijkt straks een echte ‘Kameleon’: op de gevel van voormalig klooster Mariadal komen panelen met een afbeelding van twee nonnen.

Design en duurzaamheid combineren, dát is onze missie bij Kameleon Solar.

Kevin Verpaalen

 

Pionier van duurzame energie

“In 2015 startten we ons bedrijf in Roosendaal. We waren op zoek naar een geschikte locatie voor de grootse plannen die we toen al hadden. Hier vonden we een gemeente die met ons meedacht en ons de ruimte gaf die plannen uit te voeren. Het is fijn om te weten dat dat hier kan, want die grote plannen, die hebben we nog steeds!”

Hier vonden we een gemeente die met ons meedacht en ons de ruimte gaf die plannen uit te voeren.

Kevin Verpaalen

Meer ondernemersverhalen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.