Het ondernemersverhaal van Teazie

Het verhaal van Teazie

Een theebar voor op kantoor: lekker, makkelijk en duurzaam!

‘Op kantoren is de koffie goed verzorgd maar voor de theedrinker staat er vaak niet meer dan een theekistje’, vertelt David Hovanesian mede-eigenaar van Teazie. Samen met zijn compagnon Storm Wouters besluit hij de theebranche te innoveren. Teazie geeft thee een volwaardige plek op het werk dankzij de gebruiksvriendelijke en duurzame theebar met kwalitatieve thee.

‘Nederland is een koffieland, maar voor elke 3,8 koppen koffie die we dagelijks gebruiken, drinken we 2,8 koppen thee’, vertelt Hovanesian. ‘Toch wordt thee nog gezien als bijproduct.’ Onterecht vinden de jonge ondernemers. ‘In gesprekken kwamen we erachter hoeveel mensen hun eigen thee meenemen naar kantoor, dan vraag je je af: waarom is het niet beter geregeld?’, vertelt Wouters. ‘Losse thee is lekker, maar is niet altijd even praktisch op het werk’, verklaart Hovanesian. ‘Het kost meer tijd, geeft rommel en is ook niet altijd even hygiënisch. Maar niemand is bezig met het aanbieden van goede thee op een aantrekkelijke manier.’ Teazie springt met hun theebar in dat gat.

(Het verhaal gaat verder onder de foto's.)

Duurzame oplossing voor thee op het werk

Het concept werkt simpel: kies een smaak, pak een theezakje en vul deze met precies de juiste hoeveelheid thee dankzij de slimme theedispenser. Teazie biedt zakelijke thee-abonnementen waarbij zij al het werk uit handen nemen. Zo verzorgen zij de installatie van de theebar, het maandelijkse onderhoud en het wisselen van de thee. Naast de kwaliteit en het gemak, speelt ook de duurzaamheid een belangrijke rol. ‘We besparen 95% op verpakkingsmateriaal ten opzichte van reguliere theezakjes. Onze theezakjes zijn gemaakt van maisvezel en katoen en zijn 100% biologisch afbreekbaar’, zegt Hovanesian. 

Van der Valk en de Belastingsdienst

Het onderhoud hebben ze in eigen beheer wat betekent dat Wouters alle klanten zelf bezoekt. ‘We hebben nu 15 abonnees door het hele land waarbij we ons richten op grote kantoren en verzamelplaatsen. Een paar maanden geleden hebben we bij een hub van het ministerie van Justitie en Veiligheid op drie verdiepingen een theebar geplaatst’, vertelt Wouters. Ook horecaconcern Van der Valk is klant van Teazie en, vanaf januari, wordt daar de Belastingdienst aan toegevoegd. ‘Wat we het meeste terugkrijgen is dat mensen zo tevreden zijn over onze kwaliteit thee en het gebruiksgemak van de theebar.’ 

(Het verhaal gaat verder onder de foto's.)

Pistache-marsepeinsmaak

English Breakfast, biologische rooibos en pistache-marsepein zijn enkele smaken uit hun assortiment van 55 theeën. ‘We willen mensen verrassen met thee, er een beleving van maken’, vertelt Hovanesian. ‘Ik heb een aantal jaar in Londen gewoond en daar drink je gerust 10 koppen thee per dag’, vertel David. ‘Zwarte thee met melk en suiker. Ik ben een theeliefhebber maar ik was die thee helemaal zat. Ik had behoefte aan variatie en besloot zelf uit te zoeken wat ik daarvoor nodig had.’

De perfecte theevoorziening

Bij terugkomst in Nederland startte Hovanesian met de opleiding Ondernemerschap en Retail Management waar hij Wouters leerde kennen. Al in de eerste weken besloten ze er samen voor te gaan. ‘Ik weet niets van thee, maar laten we het gewoon proberen’, was Wouters eerste reactie. Samen hebben ze hun ideeën uitgewerkt en doorontwikkeld met de vraag: ‘Hoe ziet de perfect theevoorziening eruit? ’Twee jaar later was het idee voor de theebar geboren.

(Het verhaal gaat verder onder de foto's.)

De keuze voor Roosendaal

Roosendaal blijkt een praktische keuze. Hovanesian woonde in Bergen op Zoom, Wouters komt uit Tilburg en beiden studerend in Breda. ‘Drie jaar geleden zochten we een werkplek met opslag. Het was een logische stap om van een hobby en schoolproject uit te groeien naar een bedrijf. In coronatijd vonden we deze betaalbare ruimte. Voor het geld dat we hier kwijt zijn, heb je in Breda alleen een parkeerplaats.’ 

Meer lezen over de mogelijkheden van Teazie, ga naar www.teazie.nl.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.