Agrofood bio-based ondernemen in Brabant

Vruchtbare voedingsbodem voor Agrofood

West-Brabant en de voedingsmiddelenindustrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De bodem leent zich namelijk bij uitstek voor het verbouwen van verschillende groenten en fruit. En dat zorgt voor een vruchtbare voedingsbodem voor Agrofood bedrijven!

Op het gebied van ontwikkeling van voeding loopt Nederland sowieso al voorop. En in Nederland zelf draagt de regio West-Brabant, waarin Roosendaal gelegen is, een flink steentje hieraan bij. Deze omgeving blinkt namelijk van oudsher uit in plantaardig voedsel, zoals zacht fruit, groenten, aardappelen en niet te vergeten de suikerbieten. Daarnaast kent de regio een omvangrijke boomteelt sector.

West-Brabant heeft met de jaren een internationaal sterke positie geclaimd in de biobased economy. West-Brabant is een ├ęchte plantbased economie. Dit biedt bedrijven op dit specifieke vakgebied enorme, economische kansen. De wereldbevolking groeit en de vraag naar duurzame, plantaardige producten neemt alleen maar toe.

Om deze toppositie ook in de toekomst te behouden, hebben de belangrijkste spelers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid een stuurgroep gevormd en gezamenlijk het West-Brabantse Agrofood/Biobased Programma opgezet. Dit programma is een van de speerpunten van het bredere, economische beleid van de Economic Board West-Brabant.

Andere topsectoren

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.