Zorg in Roosendaal

Zorg & innovatie in de regio

De zorg staat niet stil. En zeker niet in Roosendaal! Zorg is namelijk een van de belangrijkste sectoren in de regio.

Zorg innovatie neemt een belangrijke plaats in in Roosendaal. Dit kan gaan om grootschalige innovaties of ontwikkelingen, maar ook kleine verbeteringen, die in de praktijk een groot verschil maken in het leven van patiënten.

Bravis Ziekenhuis Roosendaal

Bravis Ziekenhuis is een van de meest kenmerkende zorginnovators in Roosendaal. Na de fusie in 2015 van het Franciscus ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis uit respectievelijk Roosendaal en Bergen op Zoom is het Bravis er steeds beter in geslaagd om samen te werken en zo de zorg te verbeteren. Die ontwikkeling staat niet stil, want inmiddels is het besluit genomen om de twee Bravis locaties samen te voegen tot een locatie in Roosendaal, De Bulkenaar. Daardoor kunnen medisch specialisten nóg beter samenwerken en is de beste zorg toegankelijk voor alle inwoners van deze regio.

Het beste idee in de zorg

Een andere belangrijke zorgspeler in de regio is Groenhuysen. Deze organisatie heeft meerdere locaties die bestaan uit behandelcentra, hospices, centra voor Wonen & Zorg en behandelpraktijken. Zorginnovatie zoeken zij niet alleen bij zichzelf en hun eigen medewerkers, maar ook bij iedereen die zich hierbij betrokken voelt. Daarom kan iedereen jaarlijks deelnemen aan hun “wedstrijd”: het beste idee van Groenhuysen. Het beste idee wint niet alleen, maar wordt ook waar dat kan in de praktijk toegepast.

Verbinding & innovatie in de zorg

Diverse zorginstellingen werken in Roosendaal samen om de beste zorg te ontwikkelen en bieden voor iedereen in de stad en de regio West-Brabant

Zorginnovatie vleugels geven

Tot slot is het Care Innovation Center een vermelding waard. Deze organisatie heeft als uitgangspunt om de zorg beter, slimmer en efficiënter te maken. Daarom slaan zij een brug tussen zorginstellingen en studenten en ondernemers uit de zorg, om samen hier aan te werken. Gevestigd in Roosendaal, maar met een focus op de hele regio West-Brabant.

Andere topsectoren

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.