Student aan het woord: Wessel Poldermans

“Dit jaar wil ik graag op kamers gaan wonen tijdens mijn stage. Ik heb sterk de drang om zelfstandig te worden."

Wessel Poldermans is net begonnen aan zijn tweede jaar Bedrijfskunde aan de Associate degrees Academie in Roosendaal. Naast zijn studie is hij lid van de Jongerenraad Roosendaal, druk met zijn bijbaan en vooral op zoek naar een eigen plekje.

“Mijn opleiding bevalt heel goed. Het is heel praktijkgericht en de lijntjes met het bedrijfsleven zijn kort. Voor deze opleiding deed ik een opleiding journalistiek, maar dat bleek niet de juiste keuze te zijn. Nog een keer vier jaar studeren zag ik niet zitten omdat ik graag snel aan het werk ga. Vandaar dat ik voor de tweejarige opleiding aan de Associate degrees Academie heb gekozen. Hier heb ik meer structuur en verwacht ik uiteindelijk makkelijker een baan mee te kunnen vinden.”

“Door de lockdown hebben we veel online onderwijs gevolgd. Dat is toch wel jammer, je mist het contact met je medestudenten. Gelukkig hebben we wel een intro-dag gehad aan het begin van het eerste jaar, zodat we de stad én elkaar een beetje leerden kennen. Daarna hebben we veel online samengewerkt, wat toch anders is. Als ik projectleider ben tijdens een opdracht, wil ik iemand er direct op kunnen aanspreken als er iets mis gaat, en niet via een computerscherm. Ik heb gelukkig wel vijf dagen op locatie stage kunnen lopen. Ik heb dat contact ook gewoon nodig, als ik een stage had waarbij ik thuis moest werken, had ik een andere stageplek gekozen. Dit jaar ga ik weer stage lopen, het liefst bij een commercieel bedrijf waar een product of dienst wordt aangeboden. Ik zoek graag naar bedrijven die niet heel erg voor de hand liggen. Zo was mijn laatste stage in de uitvaartzorg, wat me heel goed is bevallen.”

Jongerenraad

“Naast mijn studie en bijbaan ben ik ook algemeen lid van de Jongerenraad. Ik zit in diverse portefeuilles: Wonen & Werken, waar ik voorzitter van ben, Dorpszaken en Communicatie. Roosendaal kan wat mij betreft nog een stukje mooier en beter voor jongeren. Er is al veel en daar mogen we blij mee zijn, maar ik vind het ook belangrijk om op jonge leeftijd maatschappelijke verantwoordelijkheid te pakken. Dus niet alleen maar denken aan jezelf en aan het nu, maar ook aan de anderen om je heen. Ik ben altijd wel politiek geïnteresseerd geweest en het staat natuurlijk ook goed op mijn CV, maar daar doe ik het niet voor: het past gewoon bij me.”

Zelfstandig

“Dit jaar wil ik graag op kamers gaan wonen tijdens mijn stage. Ik heb sterk de drang om zelfstandig te worden. Het is niet vervelend bij mijn ouders en ze doen heel veel voor me, maar ik zou ook wel mijn eigen leven willen opbouwen. Eerst moet ik natuurlijk nog een stageplek vinden! En mijn rijbewijs halen, want dat is ook een stukje zelfstandigheid.”

“Tegen aankomende studenten zou ik zeggen doe gewoon lekker je ding. Heel cliché, dat wel. En zorg dat je een goed LinkedIn profiel opbouwt, want dat is wel echt je visitekaartje naar een bedrijf. Like regelmatig, reageer op andere mensen, stuur connectieverzoeken. Zo bouw je constant aan je netwerk. Ik merk dat ik soms hele interessante mensen tegenkom, en ook recruiters weten je dan beter te vinden. Wees niet bescheiden in het inzetten van je contacten! En zorg dat je je altijd blijft ontwikkelen; je stopt tenslotte nooit met leren.”

 

Meer verhalen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.