Student aan het woord: Widad Gelti

"Mijn klas zit vol met jonge ondernemers, dus we kunnen met vragen altijd bij elkaar terecht!”

Widad Gelti is eerstejaars student Bedrijfskunde aan de Associate degrees Academie in Roosendaal. Deze ambitieuze studente kijkt vlak voor haar vakantie al uit naar het tweede jaar, waarin ze verder gaat met haar eigen onderneming.

“Ik heb net mijn eerste jaar als student Bedrijfskunde achter de rug. Voor volgend jaar heb ik het uitstroomprofiel ‘Ondernemen’ gekozen, zodat ik verder kan met het oprichten van mijn onderneming. Momenteel ben ik nog bezig met onderzoek, maar mijn droom is om pakken voor dames te gaan ontwerpen en produceren, omdat ik vind dat de kracht en zelfverzekerdheid van de vrouw meer naar voren gebracht moet worden. De afgelopen tijd heb ik potentiële klanten geïnterviewd en gekeken naar wie mijn doelgroep precies is. Binnenkort ga ik ook starten met het ontwerpen van de pakken.”

Opleiding

“Mijn opleiding bevalt me heel erg goed. Op deze school ben je bezig met theorie, namelijk bedrijfskunde, maar daarnaast ben je ook in de praktijk bezig voor je eigen onderneming. Stap voor stap kom je bij je doel terecht en daarbij word ik volledig begeleid door docenten. Ik zie ze eigenlijk meer als coach: ik heb ook een speciale businesscoach die mij elke maand helpt. Samen evalueren we dan wat ik allemaal heb gedaan en bespreken we wat mijn plannen zijn. De docenten helpen heel goed bij het behalen van je doelen. Daarnaast zit mijn klas vol met jonge ondernemers, dus we kunnen met vragen altijd bij elkaar terecht.”

“De sfeer op school is heel goed, er hangt echt een hele positieve energie. En in de stad is het gewoon gezellig! Je kunt er lekker eten en leuk shoppen. Als we vroeg uit zijn gaan we met vriendinnen eigenlijk altijd naar de stad. Misschien niet als het regent of wanneer we laat uit zijn, maar negen van de tien keer gaan samen nog even de Roselaar in, een ijsje halen of een hapje eten op de Markt. Het zou wel leuk zijn als Roosendaal bijvoorbeeld ook een Starbucks zou hebben, of een campus waar alle studenten samen komen. Als vegetariër vind ik het ook belangrijk dat er meer keuze is in vegetarisch eten.”

“De afgelopen maanden heb ik stage gelopen bij KIK Marketing & Communicatie. Volgend jaar moeten we ook stage lopen, maar we kunnen er voor kiezen om dit bij ons eigen bedrijf te doen. Ik twijfel nog wat ik ga doen. Aan de ene kant wil ik veel leren in de praktijk, aan de andere kant wil ik tijd in mijn eigen onderneming steken. Ik ben ook nog op zoek naar een bijbaantje, waarbij ik ook weer veel kan leren van de praktijk.”

Toekomstplannen

“Ik ben iemand die veel nadenkt over wat ik in de toekomst ga doen. Doelen opstellen en stappenplannen maken bijvoorbeeld. Gelukkig heb ik mensen om me heen bij wie ik altijd terecht kan, zoals mijn familie, docenten en medestudenten. Mijn moeder is een soort levenscoach, ze weet precies wanneer ik wat rustiger aan moet en weet me te motiveren om door te zetten. Mijn volgende stap is het samenstellen van een dreamteam, zodat ik kan samenwerken met mensen die verstand van mode en ontwerpen hebben, en dan het liefst studenten. Of ik in de toekomst in deze regio blijf wonen weet ik nog niet, ik denk dat mijn doelgroep bijvoorbeeld in Amsterdam woont, dan zou het beter voor mijn onderneming zijn om daar te wonen. Voorlopig bevalt het me nog prima in Roosendaal!”

Meer verhalen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.