Student aan het woord: Roxanne de Nood

"Voor mij voelt Roosendaal alsof ik in mijn eigen provincie studeer.”

Roxanne de Nood (20) is eerstejaars student Logistiek aan de Associate degrees Academie in Roosendaal. Na haar MBO-opleiding bedrijfsadministrateur bij Curio, besloot ze in Roosendaal te blijven voor een vervolgopleiding. En daar heeft ze geen spijt van!

“Toen ik hoorde dat deze tweejarige opleiding in Roosendaal zou komen, hoefde ik geen moment na te denken. De exacte opleiding wist ik toen nog niet, die heb ik pas gekozen in het laatste jaar van mijn opleiding bedrijfsadministrateur. Logistiek trok mij eigenlijk altijd al aan. Mijn familie zit ook in de transportsector, dus ik ben er mee opgegroeid. Deze opleiding zie ik als aanvulling op mijn MBO-opleiding, zodat ik nog meer mogelijkheden heb. Ik zit nu ook bij het promoteam, zodat ik ook andere aankomende studenten kan enthousiasmeren voor deze opleiding.”

Van Zeeland naar Roosendaal

“Ik woon in Zeeland, in het dorpje Kapelle. Vanuit hier kun je op verschillende locaties in Zeeland een MBO-opleiding volgen, maar ik wilde graag naar Roosendaal. Toen de Associate degrees Academie hier ook nog eens naar naartoe kwam, was dat helemaal mooi nieuws. Ik reis heen en weer, daar doe ik 45 minuten over. De treintijden sluiten goed aan op mijn lestijden, dus dat is ideaal. Er komen vier andere studenten uit mijn klas uit Zeeland, op de terugweg reizen we vaak gezellig samen. Voor mij voelt Roosendaal alsof ik in mijn eigen provincie studeer.”

Fijne sfeer

“Aan het begin van het schooljaar hebben we een introductiedag gehad in Roosendaal, waarbij we allerlei opdrachten moesten uitvoeren. Dit was een fijne manier om kennis te maken met de stad én met elkaar. Zo leer je elkaar beter kennen dan wanneer je gelijk met elkaar de schoolbanken in moet. Wat ik vooral merk, is dat hier een hele fijne sfeer hangt. Er zijn veel culturen door elkaar, dat geeft je echt het gevoel dat iedereen welkom is. Ook op school merk je die fijne sfeer. We zitten met veel verschillende mensen in de klas, er is leeftijdsverschil en er zijn cultuurverschillen, maar iedereen kan goed met elkaar. Soms merk je verschil tussen de Zeeuwen en de Brabanders, omdat bijvoorbeeld de uitspraak anders is of we dingen anders opvatten.”

Toekomst

“Voor de projecten die we in groepjes uitvoeren, werken we veel samen met lokale ondernemers zoals Tristar, EDCR en Ceva. Het is erg leuk om eerst bij een bedrijf langs te gaan om kennis te maken, en vervolgens aan de slag te mogen met een opdracht. Je hebt zo een goed beeld bij een bedrijf! Ook mijn stage beviel erg goed. Ik kende het bedrijf gelukkig al en heb zelfs al geregeld dat ik hier volgend jaar weer stage mag lopen. Wat ik na mijn opleiding wil gaan doen weet ik nog niet precies, ik kan veel kanten op. Wellicht kan ik bij mijn stagebedrijf blijven werken, daar zou ik erg blij mee zijn. Maar eerst nog een half jaar studeren en een half jaar stage lopen. Ik ben zonder herkansingen en met mooie cijfers door naar het tweede jaar, daar ben ik heel erg trots op!”

Meer verhalen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.