10 redenen om je te vestigen in Roosendaal

Daarom Roosendaal

Roosendaal is dé perfecte uitvalsbasis voor iedereen die vooruit wil en denkt in mogelijkheden. Slim gelegen én goed bereikbaar. In dit artikel geven we je 10 redenen waarom ook jij er voor zou moeten kiezen om je in Roosendaal te vestigen.

Roosendaal. Gelegen in West-Brabant, als onderdeel van de Brabantse Stedenrij. Een stad die daarin een unieke positie inneemt. Een innovatieve stad, waar ondernemers, bedrijven, scholen en gemeente samenwerken aan het continu verbeteren van het ondernemersklimaat. Waar ondernemers die willen pionieren en experimenteren van harte welkom zijn en gestimuleerd worden. Net als studenten en jongeren die kansen willen pakken, zich willen ontwikkelen.

1. Ligging & bereikbaarheid

Locatie locatie locatie. De locatie waar je je bedrijf vestigt, moet een logische keuze zijn. Daarbij denk je al snel aan bereikbaarheid en aanwezigheid van uitvalswegen. Die zijn er volop in Roosendaal! Binnen 40 minuten sta je met de auto in Antwerpen en in een even groot aantal minuten sta je in Rotterdam. Moerdijk en Breda bereik je zelfs binnen 20 minuten. En wat te denken van de waterwegen en het spoorwegnetwerk? Ook via die weg bereik je alle plekken waar je snel moet zijn. En mensen, bedrijven kunnen jou dus ook goed bereiken. Strategische ligging? Check!

2. De rest van de wereld dichtbij

We gaan even verder op twee van die plaatsen. Want het is fijn dat Antwerpen en Rotterdam goed te bereiken zijn, voor jou, klanten, opdrachtgevers en personeel, maar deze plaatsen bieden meer. Ze bieden namelijk een verbinding met de rest van de wereld. De twee zeehavens zijn namelijk de twee grootste van Europa. En wereldwijd gezien staat Rotterdam op positie nummer 5.

3. Gelegen in een economisch sterke provincie

Brabant is booming. Pre Corona lag de economische groei steevast boven het landelijk gemiddelde. Een feit dat we zeker niet onvermeld willen laten in dit artikel.

4. Netwerk mogelijkheden

Ben je in Roosendaal gevestigd, dan is het handig om je netwerk hier uit te breiden. Dat kan onder andere door je aan te sluiten bij een van de vele business clubs en netwerkverenigingen die de stad rijk is. De bekendste is wellicht wel MKB Roosendaal, exclusief voor vrouwen is er Vrouwen in Business en starters kunnen terecht bij Start to Grow. Die laatste is niet per se een businessclub, maar wel een organisatie in Roosendaal die je als startende ondernemer goed op weg helpt. Uiteraard zijn er nog meerdere businessclubs binnen de gemeente, het loont zeker om eens rond te kijken!

5. Aanwezigheid jong talent

MBO opleidingen zitten er al langer in Roosendaal. Denk aan Curio (voorheen bekend als ROC West-Brabant) en CIOS. Maar sinds een aantal jaar is ook Avans neergestreken in de stad, onder de naam Associate degree Academie In samenwerking met het bedrijfsleven, HBO en MBO is dit type opleiding, dat in 2 jaar jongeren op praktische wijze een HBO opleiding biedt, tot stand gekomen.

Meer informatie over studeren in Roosendaal

6. Bedrijventerreinen

Op bedrijventerreinen gebeurt het. Er heest bedrijvigheid en ondernemerschap en de ontwikkeling staat er nooit stil. Dat geldt ook in Roosendaal. De gemeente beschikte al over meerdere, grote bedrijventerreinen, maar heeft dat de afgelopen jaren nog uitgebreid met Borchwerf 2.

Overzicht van alle bedrijventerreinen

7. Deze innovatieve wereldspelers gingen je voor

Wanneer je je hier wilt vestigen met je onderneming, verkeer je in ieder geval in goed gezelschap. In Heerle zit bijvoorbeeld Bradford Space, toonaangevende wereldspeler die onderdelen levert voor het International Space Station (ISS) en allerlei satellieten. In Roosendaal streek onlangs Active Ants neer, fulfilmentspecialist met een werkwijze die uniek is in de wereld. En welk bedrijf ook een vermelding waard is, is DSV Solutions, een mega-distributiecentrum van internationale kledingketen Primark met een oppervlakte van maar liefst 54.890 vierkante meter!

8. Logistieke hotspot

En dat gigantische distributiecentrum draagt alleen maar bij aan een van de belangrijkste sectoren in de stad: De logistiek. Roosendaal is al eerder uitgeroepen tot logistieke hotspot van Nederland. De gunstige ligging draagt hier zonder twijfel ook aan bij. Lees meer over de belangrijke en handige ligging van Roosendaal.

9. Ondersteuning vanuit de gemeente voor ondernemers

Ben je van plan om in de gemeente Roosendaal te gaan ondernemen? Dan heten verschillende accountmanagers je van harte welkom. Zij doen er samen met verschillende samenwerkingspartners alles aan om je onderneming op weg te helpen.

10. Feiten en cijfers over ondernemen in West-Brabant

We sluiten dit artikel af met wat feiten en cijfers. Over Roosendaal, West-Brabant en de gehele provincie Noord-Brabant:

  • In West-Brabant zijn ongeveer 50.000 bedrijven gevestigd.
  • De 3 topsectoren zijn logistiek, agrofood & biobased en maintenance.
  • Deze regio biedt (in vergelijking met Randstedelijke gebieden) een relatief goedkoop en divers aanbod aan bedrijfsonroerend goed en kavels.
  • De Brabantse economie groeide tot en met 2019 sterker dan het landelijk gemiddelde.
  • In 2019 zorgde de provincie Brabant voor 15% van het Bruto Binnenlands Product van Nederland, wat het daarmee de op 2 na grootste economie van ons land maakt. Alleen Noord-Holland (22%) en Zuid-Holland (21%) scoorden hoger.

Dit zijn ze, de 10 redenen om je te vestigen in Roosendaal. Ben je hierdoor al wat meer overtuigd van je plannen om hier te gaan ondernemen? En wil je nog meer informatie? Neem dan zeker eens contact op met de accountmanagers van de gemeente. We noemden ze al eerder in dit artikel en we doen het graag nog eens. Ze staan altijd voor je klaar!

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.