Centraal gelegen tussen grote steden

Strategische ligging en bereikbaarheid

Roosendaal is strategisch gelegen tussen wereldsteden als Antwerpen en Rotterdam. Uitvalswegen en het spoorwegnetwerk zorgen ervoor dat deze plek uitermate geschikt is als uitvalsbasis voor bedrijven. Lift jij hier als ondernemer op mee?

Roosendaal is centraal gelegen tussen diverse plekken zoals de industriegebieden en havens van Antwerpen, Rotterdam en Moerdijk. Over de snelweg, via het spoorwegennetwerk en de vaarwegverbinding via de Vliet zijn al deze plaatsen goed bereikbaar. Deze ligging, in combinatie met het innovatieve ondernemersklimaat dat hier heerst, maakt van Roosendaal een unieke stad die een geweldige kans biedt voor ondernemers in elke fase van het ondernemerschap. Zowel starters, zzp-ers, mkb-ers als multinationals kunnen goed profiteren van deze slimme positie van Roosendaal.

"Bedrijven, kennisinstellingen overheid werken hier samen om zo de innovatiekracht van bedrijven te vergroten."

Innovatief West-Brabant in cijfers

Dynamisch en bedrijvig West-Brabant ligt centraal tussen de wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen en technische kennisclusters Eindhoven en Delft. Alleen al in de 16 gemeentes die deze regio rijk is, zijn maar liefst 60.000 bedrijven gevestigd, wonen 725.000 mensen, waarvan 383.000 er tot de beroepsbevolking behoren. Daarnaast hebben we ook de talenten en bedrijven van de Brainport Region in Eindhoven en Antwerpen op korte afstand, respectievelijk op 85km en 53km. Ook daar maken we binnen deze regio uiteraard volop gebruik van! 

Logistieke hotspot van Nederland

Daarnaast is Roosendaal ook dé logistieke hotspot van Nederland. En dat is niet zonder reden. Belangrijke redenen hiervoor zijn de aanwezigheid van goede infrastructuur, de bereikbaarheid van logistieke knooppunten, de beschikbaarheid van geschikt personeel, de beschikbaarheid van bouwgrond en geschikte panden, medewerking van overheid/gemeenten en inzetbaarheid en motivatie van medewerkers. En niet de minste bedrijven gingen je voor in de keuze voor deze logistieke place to be! Zo kozen internationale kledinggigant Primark, supermarktketen Lidl en innovatief e-fulfilment bedrijf Active Ants er al voor om in Roosendaal neer te strijken.

Contact

Spreekt de strategische ligging en bereikbaarheid van Roosendaal je aan en wil je meer informatie over de mogelijkheden in de gemeente? De accountmanagers van de gemeente staan voor je klaar en geven advies over allerlei vragen die je als ondernemer kunt hebben.

Neem contact op
Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.