Student aan het woord: Thomas Baars

"Bij het promoteam enthousiasmeer ik toekomstige studenten. Ik zou iedereen mijn tweejarige opleiding aanraden!”

Student alleen op Associates Degree Roosendaal

Thomas Baars is tweedejaars student Health & Social Work aan de Associate degrees Academie in Roosendaal. Als geboren en getogen Zeeuw steekt hij graag de provinciegrens over om in Brabant zijn studiegeluk te beproeven. En dat lukt!

Voor dag en dauw stapt Thomas in de trein om op tijd bij zijn stageadres in Breda te arriveren. “Ik wilde graag voor mijn tweede stage weer buiten de provincie Zeeland, en dat is gelukt bij Playing for Success binnen NAC Breda. Dat vind ik het fijne van mijn studie Health & Social Work: je loopt tijdens de hele opleiding stage. Die combinatie bevalt me heel erg goed! Je ervaart gelijk hoe het er in de praktijk aan toe gaat.”

“Na mijn studie aan het CIOS had ik het gevoel dat ik nog niet uitgeleerd was. Toen ik tijdens een open dag hoorde over de tweejarige hbo-opleidingen aan de Associate degrees Academie, ben ik naar de eerstvolgende open dag in Roosendaal gegaan. Ik was gelijk om! Inmiddels zit ik zelf ook bij het promoteam en probeer ik toekomstige studenten te enthousiasmeren voor deze hbo-opleiding en de Academie in het algemeen. Bijvoorbeeld tijdens de Meet & Match, waar ik dan een presentatie geef. Ik zou iedereen mijn tweejarige opleiding aanraden!”

Socializen

“Helaas was mijn eerste jaar van mijn studie heel anders dan normaal. Behalve op school kwamen we nergens, omdat alles natuurlijk dicht was. We hadden een dagdeel les op school, en gingen dan snel naar huis om ’s middags weer online lessen te volgen. Toen het weer een beetje mocht, zijn we met een groepje studenten naar het terras gegaan. Maar uiteindelijk komt het er op neer dat je een klas bent, maar elkaar niet echt kent. Van sommigen weet ik alleen de voornaam, terwijl ik normaal veel wist van mijn klasgenoten en met iedereen sprak. Nu kunnen we weer een beetje socializen en gaan we met elkaar het terras op. Tijdens de introductie waren we bijvoorbeeld bij SPOT, een hele gezellige plek. Alsof het een soort strandtent is, maar dan zonder strand. Ik denk dat deze plek de jongeren wel aanspreekt.”

Bachelor

“Nog maar twee jaar studeren leek me ideaal, maar dat denk ik aan het einde van deze opleiding waarschijnlijk weer. Ik ga dus waarschijnlijk toch nog mijn bachelor Social Work afronden, daar kan ik in jaar drie instromen. Heel fijn, want dan stroom ik weer in op het punt dat ik veel stage kan lopen, in plaats van alleen maar theorielessen te volgen. Na mijn opleiding wil ik sowieso graag werken met mensen, maar in welke vorm, dat moet ik nog uitvinden. Ik hoop hier door stage te lopen meer duidelijkheid over te krijgen! In het eerste jaar heb ik ervaring opgedaan in de forensische zorg, dat was ook erg leerzaam. Uiteindelijk ben ik er zelfs in de zomer nog blijven werken.”

Of ik ooit Zeeland zal verlaten? Daar moet dan wel echt een droombaan tegenover staan. Voor een studie zou ik nog tijdelijk ergens gaan wonen, maar voor een baan zou ik op en neer gaan rijden. Ik heb altijd in Middelburg gewoond en blijf hier graag.”

"Na mijn opleiding wil ik graag werken met mensen, maar in welke vorm, dat moet ik nog uitvinden. Ik hoop hier door stage te lopen meer duidelijkheid over te krijgen."

Meer verhalen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.