Pinxos: een stukje Baskenland in Roosendaal

“We mogen van geluk spreken met ons personeel. We kunnen altijd op ze bouwen, maar zij andersom ook op ons."

Wie bekend is met San Sebastian, kent ook de kleine Baskische hapjes met prikkertje er doorheen: de ‘pintxos’. Voeg daar een Latijns-Amerikaanse twist aan toe en je hebt de smaak van restaurant Pinxos te pakken: de smaak waarmee de ambitieuze en jonge ondernemers Laura Nijpjes en Willemijn en Carlos Casas hun gasten een heerlijke avond mét vakantiegevoel bezorgen.  

Ambities voor de toekomst

Een reis naar het Spaanse Baskenland vormde de inspiratiebron van deze nieuwe aanwinst voor Roosendaal. Waar de drie eigenaren zoekende waren naar hun ambities voor de toekomst, werd het plan om de typische Spaanse sfeer naar Roosendaal te halen steeds concreter. De plek waar hun hart ligt, maar ook de plek die wel een vleugje Pinxos kan gebruiken! En toen ging het snel: het perfecte pand in de Raadhuisstraat kwam op hun pad en het concept kreeg steeds meer vorm. Ondanks de lockdown, die er wel voor zorgde dat alles rustig aan opgestart kon worden, opende Pinxos in het najaar van 2020 toch haar deuren om te beginnen met afhalen en bezorgen. En dat bleek het begin van een succesverhaal!  

Investeren in personeel

Inmiddels bestaat het team van Pinxos uit 19 hardwerkende collega’s, en staat er een gezamenlijke trip naar Spanje op de planning. Om inspiratie op te doen, maar ook om iedereen kennis te laten maken met die zo geliefde cultuur én om te laten zien waar de producten waar ze mee werken vandaan komen. Laura: “We mogen van geluk spreken met ons personeel. We kunnen altijd op ze bouwen, maar zij andersom ook op ons. Het werkt twee kanten op! We doen veel leuke dingen samen, eigenlijk zijn we gewoon een kleine familie. Investeren in goed personeel is belangrijk, het doet echt wat met de sfeer. Je moet vooral plezier hebben samen, anders kun je het niet volhouden.” 

We mogen van geluk spreken met ons personeel. We kunnen altijd op ze bouwen, maar zij andersom ook op ons.

Laura Nijpjes

 

Van alle markten thuis

Laura, Willemijn en Carlos kennen elkaar al lang en weten daardoor precies wat ze aan elkaar hebben. Ze hebben een duidelijke rolverdeling: Willemijn is de creatieveling die in de keuken staat, maar ook degene die prachtige foto’s maakt en deze vervolgens online deelt met hun trouwe volgers. Carlos is met zijn Latijns-Amerikaanse roots het brein achter het concept. Laura is de gastvrouw op de vloer en vaak overdag al in de weer om iedereen te woord te staan. Harde werkers zijn het, die van alle markten thuis zijn. Of het nou gaat om poetsen of het maken van een tafel: alles doen ze zelf. Uiteraard met wat hulp van familie en vrienden, maar ze willen zich vooral zelf verantwoordelijk voelen voor alles wat gedaan moet worden en bij niemand in het krijt staan. Dat maakt wel dat het af en toe goed is om een pas op de plaats te maken. Laura: “Ik ben ook gewoon zo trots. Je slaapt amper en bent altijd in beweging, maar daardoor gaat het wel zoals het nu gaat, omdat je nooit te beroerd bent om iets te doen.”  

Pintxos-cultuur

Plannen voor de toekomst zijn er genoeg. Zo blijft het dankzij de veelbelovende winterproof-setting mogelijk om de hele winter buiten door te brengen en kun je Spaanse les volgen in het sfeervolle proeflokaal, waar ook proeverijen op het gebied van wijn en rum gegeven worden. Maar ook op culinair gebied komt er al verandering: de keuken wordt binnenkort uitgebreid, wat het mogelijk maakt om écht te focussen op de pintxos-cultuur. Elk kwartier een dienblad met lekkere hapjes om uit te kiezen, waarbij de gast zelf kan kiezen voor een borreltje met een hapje, of om lekker de hele avond te blijven zitten en te genieten van deze bijzondere plek in hartje Roosendaal.  

Je slaapt amper en bent altijd in beweging, maar daardoor gaat het wel zoals het nu gaat, omdat je nooit te beroerd bent om iets te doen.

Laura Nijpjes

Meer ondernemersverhalen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.