Reislustige zussen starten campercommunity.

Melanie en Marielle Masseurs dompelen zich van achter hun laptop onder in de snel uitdijende camperwereld. Ze runnen de website CamperHomie, waar camperliefhebbers terecht kunnen met al hun vragen. Op dit onafhankelijk forum kunnen beginners en ervaren avonturiers ‘tips en tricks’ uitwisselen met andere homies (maatjes) over het camperleven in binnen- en buitenland. De website moet in korte tijd de allergrootste verzamelplaats worden van tips, wetenswaardigheden, grootse avonturen en mooie camperreizen.

De eeneiige tweeling Melanie en Marielle had drie snelle doelen voor ogen, toen ze begin 2019 met CamperHomie begonnen. “Een vermelding in het ANWB-kampeerblad KCK: dat gebeurde al de eerste maand; samenwerking met de grootste verhuurbedrijven van campers; en honderd leden. We hebben nu al vierhonderd leden. En we kunnen meten hoeveel kijkers we op de website hebben. Héél veel. Lid worden is gratis, maar je hoeft geen lid te zijn om te mogen kijken. Dát hebben we al bereikt.”

‘CamperHomie is onze droom, bedacht en uitgevoerd aan de keukentafel.’

Net veertig zijn de zussen. Hun wieg stond in het centrum van Roosendaal, en ze wonen er ook allebei met hun gezinnen. Alleen ging Melanie opgeteld zes jaar ‘vreemd’,  toen ze in verband met het werk van haar man op Curaçao vertoefde. Inmiddels twee jaar terug op vaderlandse bodem zijn de navelstrengen weer samengeknoopt. “Zo fijn. En Roosendaal is gewoon thuis. Onze vrienden zitten hier, en er is gigantisch veel te doen.”

De onafscheidelijke vrouwen voelen elkaar altijd feilloos aan. Ondanks het advies van hun vader ‘nooit met familie te handelen’ wilden ze altijd al samen iets ondernemen. Dat je dan denkt aan het opzetten van een website voor rondreizende kampeerders, is te danken aan hun ouders. Mel en Jel - voor intimi - werd het camperleven met de paplepel ingegoten. Met het gezin trokken ze de wijde wereld in. “Nu is camperen helemaal booming, of je nou koopt of huurt. Campers zijn zo enorm hot dat de verkoopcijfers de pan uitrijzen. Sorry, die wereld is nu eenmaal doortrokken met Engelse termen”, verontschuldigen de zussen zich. De tijd dat je bij een camper denkt aan flowerpower, aan die kleurrijke, versierde omgebouwde busjes, is voorbij. “Hoewel, camperen mag dan populair zijn bij 60-plussers, jonge mensen kopen tegenwoordig massaal oude (bestel)busjes op om te restylen.”

‘Camperen is helemaal booming!’

Aspiraties hebben Marielle en Melanie te over. Ambitie staat voor hen synoniem aan dromen. “Die website gaat zichzelf gewoon vullen. We willen graag de duurzame kant op. Bloggen bijvoorbeeld over duurzame campings.” CamperHomie is nu nog een grote hobby, maar ze duiken dieper die wereld in. “We willen ook graag aan de slag met camperplaatsen. Daarvan zijn er in Roosendaal en omgeving én in Nederland veel te weinig. En we worden natuurlijk de grootste verzamelplaats van tips, grootse avonturen en mooie camperreizen.”

Meer ondernemersverhalen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.