Jong en verantwoord ondernemen: Goood Hondenvoeding

"Mensen willen meer kopen dan alleen een product, en dat hebben we verpakt in Goood."

Goood: de eerste klimaat neutrale hondenvoeding. Mede ontwikkeld en op de markt gebracht door de jonge en ambitieuze ondernemer Twan Tak, een ondernemer met een hart voor duurzaamheid en lokale samenwerkingen. Met Goood creëert het bedrijf een revolutionaire verandering in de hondenvoeding industrie. 100% recyclebare verpakkingen, CO2-neutraal, natuurlijk, lokaal en ecologisch. De hondeneigenaar mag blij zijn dat Twan Tak vanuit zijn passie is gestart met Goood: hét bedrijf achter de verantwoorde voeding voor de trouwe viervoeter! 

Met de paplepel ingegoten

Honden en hondenvoeding; het is Twan met de paplepel ingegoten. Dankzij de werkzaamheden van zijn opa en vader kwam hij al jong in aanraking met de branche, waarna hij op zijn zestiende besloot ook die kant op te willen. Maar dan wel als zelfstandige met zijn eigen ideeën! Vanuit een schoolproject ontstond in samenwerking met een Duitse partner Goood, dat verder werd uitgewerkt tijdens zijn opleiding Ondernemerschap. Inmiddels ligt de hondenvoeding van Goood alweer een aantal jaar in de schappen van dierenwinkels en verkoopt de grootste online dierenwinkel van Nederland én de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux de producten. 

Klimaat neutrale hondenvoeding 

Duurzaamheid en dierenwelzijn krijgen steeds meer aandacht. Vanuit die gedachte is Twan zich gaan verdiepen in de mogelijkheden voor volledig klimaat neutrale hondenvoeding. Twan: “De onvermijdelijke CO2-uitstoot bij de productie en tijdens het transport, compenseren we met een gecertificeerd klimaatproject. Aan elke variant hondenvoeding hebben we een goed doel gekoppeld: van het ruimen van plastic uit de zee tot aan het beschermen van neushoorns en het bieden van onderwijs. Mensen willen meer kopen dan alleen een product, en dat hebben we verpakt in Goood.” 

De onvermijdelijke CO2-uitstoot bij de productie en tijdens het transport, compenseren we met een gecertificeerd klimaatproject.

Twan Tak

 

Succesvol als jonge ondernemer

Jong ondernemen heeft zo zijn voor- en nadelen. Met dank aan zijn leeftijd staat Twan vaak in de belangstelling, maar de keerzijde is dat hij soms niet serieus wordt genomen. Het winnen van de Rabobank Start Award, opgenomen worden in de 25 meest veelbelovende ondernemers onder de 25 van MT/Sprout, een Ethical Award en een nominatie in de 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland bewijzen echter dat hij op de goede weg is. Twan: “Het verduurzamen van de hondenvoedingsindustrie is een zaak van lange adem. In Nederland zijn er nu ongeveer 1,7 miljoen honden. Als wij over vijf jaar vijf procent daarvan mogen voorzien van onze duurzame voeding, vullen we dagelijks heel wat voerbakken. De omvang van het bedrijf groeit, zo leveren we wekelijks aan ruim 25 dierenspeciaalzaken en zien we de vraag ook online toenemen.” 

“Als klein bedrijf kun je makkelijker veranderingen doorvoeren dan een groot concept. Voor ons is dat een voordeel. In het begin van de onderneming zag alles er anders uit. De verpakking, het logo: we hebben een hele metamorfose ondergaan. En we zijn pas twee jaar bezig! Je merkt nu dat winkeliers open staan voor duurzaamheid in de hondenwereld. Drie jaar geleden dachten ze dat komt wel. Maar door de veranderingen op de planeet beseffen mensen dat ze iets moeten doen.” 

Als klein bedrijf kun je makkelijker veranderingen doorvoeren dan een groot concept. Voor ons is dat een voordeel.

Twan Tak

 

Roosendaalse samenwerkingen

Geboren en getogen in gemeente Roosendaal, is dit dé plek om met Goood te vestigen én te ondernemen met andere lokale partijen. “Van marketing tot kantooraankleding en van merchandise tot zelfs de koffie: ik werk alleen met bedrijven uit Roosendaal. Tijdens de zoektocht naar een pand bleef Roosendaal trekken. Ook vanuit de gemeente werd er goed met ons meegedacht en gekeken naar wat haalbaar is. En nog steeds worden we overal bij betrokken. Ik heb een goed gevoel bij Roosendaal.” 

Van marketing tot kantooraankleding en van merchandise tot zelfs de koffie: ik werk alleen met bedrijven uit Roosendaal.

Twan Tak

Meer ondernemersverhalen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.