Innoveren met de innovatievoucher

Sneller gas geven als onderneming

Innoveren is je onderscheiden. Dit was ook de gedachte van AVT Metaal, een metaalproductiebedrijf dat gevestigd is in Roosendaal. Zij maakten op een slimme manier gebruik van de innovatievoucher die je als ondernemer bij de Gemeente Roosendaal kunt aanvragen.

De Gemeente Roosendaal biedt innovatievouchers aan die bedoeld zijn voor ondernemers die willen investeren in kennis en ontwikkeling. Ondernemers kunnen vouchers aanvragen voor de inkoop van extra kennis gericht op het innoveren of vernieuwen van een product, proces of dienst. Er zijn een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen om gebruik te kunnen maken van deze voucher: je bedrijf moet ingeschreven staan in de Gemeente Roosendaal en je nog niet eerder subsidie of een overheidsbijdrage hebt ontvangen, kom je in aanmerking.

Een nog moderner machinepark

Toen AVT Metaal deze voucher ontdekte, vroegen ze hem aan én met succes. AVT Metaal is een modern metaalproductiebedrijf dat werkt met robots en computergestuurde machines. Hun specialisatie ligt in CNC draai- en freeswerk en de productie van cilinders en manifolds (onderdeel van een hydraulieksysteem). Omdat er met robots wordt gewerkt, kan er veel worden geproduceerd en is de levertijd kort met constante kwaliteit. 

Om sneller gas te kunnen geven op het gebied van innovatie heeft AVT Groep de innovatievoucher aangevraagd voor onder andere AVT Metaal. De voucher wordt gebruikt voor het inschakelen van een bedrijf dat kan helpen met het automatisch programmeren van manifolds. Dit gaat nu met een systeem waar nog veel handwerk in zit. De voucher draagt dus direct bij aan een ultra modern machinepark en een nog snellere oplossing voor klanten. 

AVT Metaal: familiebedrijf met innovatie als rode draad

AVT Metaal valt onder AVT Groep, een rasecht familiebedrijf met ongeveer 175 medewerkers dat al bestaat sinds 1966. Opgericht in Roosendaal door Arnold en Bep van Tilburg (waar de naam vandaan komt) en overgenomen door zoon Ton. AVT is altijd lokaal betrokken. Zo werd in 2011 AVT Metaal geopend in Roosendaal. Innovatie is héél belangrijk binnen AVT. Niet alleen op het gebied van techniek, zoals het aanschaffen van een robot, maar ook op het gebied van personeel en duurzaamheid. Er wordt namelijk niet alleen gewerkt met een robot, maar natuurlijk ook met de mensen achter AVT Metaal.

Meer weten over de innovatievoucher? 

De innovatievoucher kan voor veel ondernemers dat extra duwtje in de rug zijn voor het realiseren van de nodige innovaties. Dit initiatief is een mooie kans voor ondernemers die een boost willen geven aan hun innovatieve uitdagingen. Waarom zou je het niet doen als de kans er is? 

Ga voor meer informatie over de innovatievoucher naar de website van de Gemeente Roosendaal

Meer ondernemersverhalen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.