Danielle Fleischacker onderneemt vanuit haar passie

Na ruim zestien jaar op de versafdeling van een supermarkt te hebben gewerkt, vond Danielle Fleischacker (35) het tijd voor een nieuwe stap. Door haar passie voor kaas, vleeswaren en andere lekkernijen, was de link naar een eigen delicatessenwinkel dan ook snel gemaakt. Inmiddels runt Daniëlle vol overgave haar eigen ‘Kaatje Jans’-locatie op het Dijkcentrum in Roosendaal.  

“Jaren achter elkaar ging mijn wekker om 5.00 uur, om vervolgens om 6.00 uur in de supermarkt te staan. Dat heb ik lang met veel plezier gedaan, tot ik me bedacht ‘waar doe ik het eigenlijk voor’. Mede dankzij mijn vriend, die zelf ook een eigen bedrijf heeft en mij enorm stimuleert, begon het toch wel te kriebelen. Mijn hele schoonfamilie is ondernemend en door hen zag ik dat het kon. Ik wilde het ook helemaal zelf kunnen bepalen. Zelf kiezen wat je verkoopt, zelf de klanten helpen: vrijheid.” 

‘Ik wilde het ook helemaal zelf kunnen bepalen. Zelf kiezen wat je verkoopt, zelf de klanten helpen: vrijheid.’
 

“Vanaf het begin was het voor mij duidelijk dat ik onder een franchise wilde vallen. Dan heb je toch een grote macht achter je die je helpt, dat geeft een veilig gevoel. Ik heb verschillende formules bekeken, maar met Kaatje Jans had ik al snel een klik. Na een zoektocht naar de geschikte locatie in Roosendaal, zijn we bij het Dijkcentrum terecht gekomen. Hier zat nog geen delicatessenwinkel en het blijkt een waardevolle toevoeging te zijn op dit complete winkelcentrum waar het altijd lekker druk is. De klanten komen overal vandaan. Ik merk dat de mond tot mond reclame erg goed werkt, dankzij de lekkernijen die bijvoorbeeld op verjaardagen worden geserveerd.” 

“Als franchisenemer bij Kaatje Jans kan ik heel veel zelf inbrengen, en dat is precies wat ik wil. Van de inrichting van de winkel tot de inkoop van de producten en de administratie: bij het hele proces wil ik betrokken zijn. Ik vind het ook fijn om dingen op mijn manier te doen, daardoor is de winkel zoals ik het wil. Ik heb één parttimer in dienst, maar het grootste deel van de week sta ik alleen in de winkel. Omdat ik altijd wel wat te doen heb en natuurlijk regelmatig een praatje maak met mijn klanten, heb ik hier helemaal geen problemen mee. Ook als de winkel vol staat en ik ben alleen: heerlijk! Van mij mag het altijd zaterdag zijn, lekker druk.” 

‘Van mij mag het altijd zaterdag zijn, lekker druk.’

“Mijn doel is om een zo compleet mogelijk aanbod neer te zetten voor de klant, zodat ze er niet perse voor naar de stad moeten. Zelf ben ik groot fan van lekkere kaasjes, dat vind ik het leukste product om mee te experimenteren en te ontdekken. Nieuwe kazen testen, daar kan ik echt van genieten. Het is niet zo dat ik de hele dag door eet, wat je misschien zou verwachten in zo’n winkel, maar een nieuwe kaas moet ik wel even proeven! Ik wil wel weten wat ik verkoop, en ben streng op de kwaliteit van een product. Lekker en goed eten zit er van jongs af aan al in, mijn vader was chef en ik ging vaak mee de keuken in. Later heb ik zelf ook een koksopleiding gevolgd. En tja, mijn achternaam hè. Als ‘vleeshakker’ kan ik bijna niet anders dan deze richting op gaan.” 

‘Naarmate ik ouder werd, dacht ik steeds vaker ‘dat kan ik’.’

“Mijn droom is dat dit winkeltje lekker blijft groeien en dat veel klanten terug blijven komen. Je bouwt hier een klantengevoel op en dat vind ik heel belangrijk. Een iets grotere winkel met meer ruimte achter de schermen zou fijn zijn, maar ik zit goed in het Dijkcentrum. Ik ben heel blij met wat ik nu heb. Vroeger was de drempel voor mij te hoog, was ik bang dat ik het kwijt zou raken als het niet lukte. Naarmate ik ouder werd, dacht ik steeds vaker ‘dat kan ik’. Mijn vriend zei in het begin tegen mij: als je er de tijd voor neemt en je producten goed verkoopt, dan komt het vanzelf. En dat is nu ook zo! Hij had gelijk en ik heb goed geluisterd naar hem. En ik zal er altijd alles aan doen om het een succes te maken! De komende jaren ga ik dit lekker doorzetten, ik zie mezelf hier wel oud worden.”  

Meer ondernemersverhalen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.