Proefles Aerial Yoga

Yogajuf Roosendaal

De meeste speelse vorm van yoga doe je in een hangmat. Voor jou uitgeprobeerd: aerial yoga bij Yogajuf Roosendaal.

 

Aerial yoga, ofwel hangmatyoga, bij Yogajuf Roosendaal ervaar je yoga in haar meest speelse vorm. Net als bij een “normale” yogales liggen de matten, blokken en fleecedekens klaar, alleen vandaag hangen er ook doeken aan het plafond. De eerste uitdaging is ín het doek te komen zonder een slapstick act van jezelf te maken. De beloning is een eigen geborgen cocon. Het doek vouwt zich om je heen en wiegt je zachtjes zodat je je helemaal kunt overgeven aan de ontspanning.

Ondersteuning en uitdaging

Na enkele ademhalingsoefeningen is het tijd voor actie. Klassieke oefeningen als de downward facing dog zijn minder belastend voor je gewrichten omdat het doek je helpt je lichaam te ondersteunen. Andere oefeningen krijgen dankzij het doek juist meer verdieping of uitdaging. Rustig schommelend dan hangend op je kop, gracieus als een luchtacrobaat daarna weer geconfronteerd worden met je eigen fysieke beperkingen. Wat betreft het laatste heeft docent Karin altijd een variatie zodat iedereen de les naar eigen kunnen mee kan doen. De afwisseling maakt de les interessant en de 1,5 uur vliegt voorbij.

 

Het doek ondersteunt je lichaam én biedt een extra uitdaging

Ervaringen van cursisten:


Priscilla 

‘Ik doe zelf al jaren aan hatha yoga maar ben pas bekend met deze yogastudio. Op de website zag ik ook deze les en was benieuwd. Ik vond het heel leuk maar het was ook even wennen. Bepaalde houdingen gaan dieper en in de doek krijg ik een sterk gevoel van geborgenheid. Ik ga het zeker nog eens proberen.’

Judith

‘Deze les is voor mij de perfecte combinatie tussen ontspanning en uitdaging. Juist door bewust bezig te zijn met je lijf is er weinig plek in je hoofd voor andere dingen. Ik volg al 4 jaar aerial yoga en het is iedere keer weer anders, ik ben er nog lang niet op uitgekeken, sterker nog, ik heb thuis ook een doek hangen.’

In het kort:

Yoga met een doek
Speels, ontspannen, uitdagend
Goed voor: lichamelijke en mentale ontspanning, flexibiliteit, kracht
Spierpijngehalte: 6
Intensiteit: medium
Extra: mensen met rugklachten kunnen hier veel baat bij hebben. 

Locatie: Ettingenstraat 14 a
Lesduur: 1,5 uur
Docent: Karin

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.