Proefles Pilates

Teazer Pilates

Burn burn burn. In deze les wordt er keihard gewerkt aan je 'powerhouse'. Voor jou uitgeprobeerd: Pilates bij Teazer Pilates

Een proefles pilates:

Burn burn burn. In de pilatesles van Mirjam van Loon wordt gewerkt. Mijn ingedutte buikspieren kunnen mijn lichaam vanuit liggende positie niet overeind krijgen. Als een vis op het droge spartel ik op mijn matje. Mirjam zegt dat ik me aan mijn dijen mag optrekken maar als ook dat niet soepel gaat, brengt ze me twee kussentjes voor in mijn rug. Anki, de vrouw naast me, lacht me vriendelijk toe en fluistert dat het een kwestie van oefenen is. Zij is op aanraden van de fysiotherapeut hier komen sporten. Anki is zeker 20 jaar ouder dan ik, heeft twee knieprotheses en last van artrose, toch sport ze hier al 8 jaar lang 2 keer per week. Met ijzeren buikspieren als resultaat. Niet gek want bijna elke oefening herinnert de docent je eraan je core aan te spannen. ‘Activeer je powerhouse’: navel in, bekkenbodemspier aangespannen en buikspieren in een bal.

Ijzeren buikspieren

Pilates is vooral goed voor je lichaamscontrole – en bewustzijn. Met een sterk centrum, verbeter je je houding en ontlast je andere spieren. Ook is er in de les veel aandacht voor je ademhaling wat een fijne houvast biedt en je hoofd bij de les houdt. Naast buik-, rug- en beenspieroefeningen worden ook de kipfiletjes aangepakt om slappe bovenarmen tegen te gaan. Telkens wanneer ik denk écht niet meer te kunnen, komt er een andere oefening. Mirjam drillt je niet om nog er één herhaling extra uit te persen, maar laat je zelf bepalen waar jouw grens ligt. Een fijne les voor vrouwen én mannen om functioneel krachtiger te worden.  

 

Pilates is vooral goed voor je lichaamscontrole – en bewustzijn

Ervaringen van cursisten:


Lauran

'Na een hernia kwam ik via de fysiotherapeut hier terecht. Ik had wel van pilates gehoord, maar dacht daarbij vooral aan een vrouwenclubje. Ik ben ervan overtuigd dat pilates het herstel van mijn rug heeft bespoedigd, zelfs de bedrijfsarts stond ervan te kijken. Het is voor mij belangrijk om in beweging te blijven en ook met een blessure te doen wat je kunt. Daarvoor heeft Mirjam ook altijd alternatieven en hulpmiddelen. Inmiddels kom ik hier al 11 jaar en voel ik dat mijn lijf sterker is en mijn houding is verbeterd.

Bonnie

‘Pilates is een fijn momentje voor mezelf. Door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht en goede begeleiding. Bovendien is het een goede aanvulling op het hardlopen wat ik ook graag doe.’

In het kort:

Spierversterkende oefeningen met focus op je core
Uitdagend, gemoedelijke sfeer, persoonlijke aandacht
Goed voor: kracht, lichaamsbewustzijn – en controle, houding
Spierpijngehalte: 8
Intensiteit: medium
Extra: bevordert het herstel na blessures. Ideaal in combinatie met de yogalessen die ook bij Teazer gegeven worden.

Locatie: Vijfhuizenberg 159
Lesduur: 1 uur
Docent: Mirjam van Loon

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.