Proefles Pink Boxing

Boxing Company

Een toegankelijke maar uitdagende boksles speciaal voor vrouwen. Voor jou uitgeprobeerd: Pink Boxing bij Boxing Company

De bokshandschoenen zijn roze en over een blauw oog hoef je je geen zorgen te maken, boksen toegankelijk gemaakt voor iedereen. De boksles voor vrouwen heeft als doel je helemaal fit te krijgen, of houden, en dat is te merken. De uitdagende sportles onder leiding van Thomas stimuleert je het uiterste uit jezelf te halen. In tweetallen (regelmatig wissel je van tegenstander) oefen je de verschillende combinaties op elkaars handen: jab, cross, hook, uppercut. Dat betekent dat je ook bezig bent, wanneer je niet aan de beurt bent. Want incasseren is ook werken: de stoten goed opvangen, de juiste tegendruk geven en nadenken welke stoot je kunt verwachten.

Alle spiergroepen uitgedaagd

Boksen is dus niet alleen fysiek, maar ook mentaal intensief. Die combinatie blijkt voor de cursisten ideaal: ‘dan hoef je even aan niks anders te denken’. Naar mate de les vordert, worden de oefeningen uitdagender. Het prettige aan de les is dat je zelf kunt bepalen hoe intensief deze is. Thomas vraagt, ter afwisseling, een minuut lang een bepaalde combinatie te oefenen. Je kunt je helemaal uitleven, maar ook je eigen tempo aanhouden, dat maakt de les breed toegankelijk. Afsluitend volgt een circuittraining. Functionele krachttraining zonder gewichten, maar met attributen en je eigen lichaamsgewicht. In die laatste tien minuten worden alle spiergroepen nog even extra uitgedaagd met onder andere burpees, jumping jacks en squats, ook in eigen tempo. Moe maar voldaan kan de handdoek in de ring.

 

Boksen is niet alleen fysiek maar ook mentaal intensief

Ervaringen van cursisten:
 

Marjolein

‘Als je eenmaal het boksvirus te pakken hebt, laat het je niet meer los. Ik ben geen sporter, heb 15 jaar niks gedaan, toch kom ik hier al een half jaar 2 tot 3 keer per week. Door de combinaties die je krijgt aangeleerd moet je nadenken en sporten tegelijk. Je houdt geen tijd over andere dingen te piekeren. Bovendien is het lekker om al je energie eruit te rammen en het voordeel van Pink Boxing is ook dat je elkaar geen blauw oog slaat.’

Kim

‘Ik sport hier nu een jaar en ben nog nooit zo fit geweest. Ik heb al heel wat sporten geprobeerd maar met boksen kan ik mezelf blijven uitdagen, ik ga helemaal stuk. Boxing Company is redelijk kleinschalig en de sfeer is goed. Mijn lichaam is blessuregevoelig maar hier ik krijg de juiste begeleiding, oefeningen worden zo nodig aangepast op ieders niveau.’

In het kort:

Boksen voor vrouwen
Toegankelijk, uitdagend, intensief
Goed voor: lichamelijke en mentale fitheid, kracht, conditie
Spierpijngehalte: 8
Intensiteit: hoog
Extra:

Locatie: Atik Stadion
Lesduur: 45 minuten

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.