Proefles Suppen

Boblasup Roosendaal

De nieuwste watersport garandeert pret op de Roosendaalse Vliet. Uitgeprobeerd voor jou: suppen bij Boblasup.

Suppen staat voor Stand Up Paddle en is de nieuwste, populaire watersport in Nederland. Je staat op een soort surfplank maar voor het voortbewegen maak je gebruik van een roeispaan ofwel paddle. Bij Bobla Sup in de Roosendaalse Vliet mag ik het uitproberen. Het enige dat ik meeneem, is een setje droge kleding, voor het geval dat...Hoewel de meesten met mij niet kunnen wachten het water op te gaan, vraagt docent Mireille aandacht voor een korte uitleg en (veiligheids)instructies. Dat doet ze relaxed en met humor, wat door de hele les haar stijl blijkt te zijn. Het supboard is stabiel en toont gelijkenissen met een surfplank. Droog op het board komen, kost weinig moeite. Mireille adviseert eerst te wennen door zittend de paddelen. Enigszins vertrouwd, durf ik te gaan staan.

Ontspannen en genieten

Het is een zonovergoten dag en een zuchtje wind blaast mij vooruit. Het is ontspannen en genieten. Wil je ergens komen, dan moet je aan het werk. Paddle in het water steken en spierkracht gebruiken. Goed voor je armen maar ook zeker je bovenbenen, schenen en kuiten die de balans proberen te bewaren. Dan merk je ook dat het fijn is om een paar technieken te beheersen zoals stoppen, draaien en achteruit bewegen.  Alle deelnemers zijn het erover eens: suppen is een sport. Waar de één zittend of zelfs liggend op zijn plank dobbert, wagen anderen een sprongetje op het board of zelfs in het water. Suppen heeft een hoog fungehalte en is daardoor heel leuk als familieactiviteit of tijdens een date. Goed om te weten: niemand is ongewenst nat geworden.

 

Suppen heeft een hoog fungehalte en is leuk als familieactiviteit

Ervaringen van cursisten:

Bianca

‘Wij hebben vorig seizoen een aantal lessen gehad bij Mireille. Ze heeft een heel leuke manier van lesgeven. In de lessen leer je technieken als snel draaien, stoppen en zelfstandig op je supboard komen en er weer af. Ik vind het dobberen op zo’n plank het allerlekkerste. Even niks aan je hoofd en alleen maar genieten. Maar mijn zoon Tygo kan zich helemaal uitleven. Hij doet trucjes en springt in het water om vervolgens weer op zijn board te klimmen. Wij zijn zo enthousiast dat we zelf supboards gekocht hebben.’

In het kort:

Staand paddelen
Plezier, laagdrempelig, actief
Goed voor: lichamelijke work-out en mentale ontspanning
Spierpijngehalte: 5
Intensiteit: medium
Extra: zwemdiploma of goede zwemvaardigheden verplicht

Locatie: Zwaaikom, Vlietpark
Lesduur: 1 uur en 15 minuten
Docent: Mireille

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.