Al 21 jaar specialist in bedrijfsinrichtingen

Eric en Tineke Kluin, Planeka

Eric en Tineke Kluin van Planeka zijn al 21 jaar een echt ondernemersteam. Met hun bedrijf zijn zij gespecialiseerd in het aannemen en uitvoeren van kantoor- en interieurverbouwingen aan bedrijfspanden.

De ambitie om te groeien

Eric en Tineke hadden het goed voor elkaar, tot ze 4 jaar geleden besloten het bedrijf anders in te gaan richten. Zoals het echte ondernemers betaamd was de ambitie er namelijk om het bedrijf nog verder uit te breiden en daarvoor moest een eerste personeelslid aangenomen worden. Voor veel bedrijven is dit een spannende stap. Eentje waarbij StartToGrow je uitstekend kan begeleiden!

In dit groeiproces komen er veel nieuwe dingen op je pad en verandert je rol binnen het bedrijf. De StartToGrow Academy helpt je in die zoektocht naar het maken van de juiste keuzes.

“De gesprekken met de coaches en andere ondernemers gaven energie en nieuwe inzichten. We kwamen erachter dat we over veel zaken wel nagedacht hadden maar nu was het tijd om dit in een gestructureerd plan te zetten. Waar staan we over 1 jaar? Waar staan we over 5 jaar? Wat moet ik binnen mijn organisatie gaan veranderen om de groei te realiseren? Waar ben ik zelf goed in en wat moet ik andere mensen laten doen?”

Een strategieplan voor je bedrijf

Allemaal vragen die tijdens de StartToGrow Academy aan bod komen. Je gaat samen op zoek naar waardevolle antwoorden die je gaan helpen met het gestructureerd laten groeien van je bedrijf. En wat Eric en Tineke betreft is dat zeker gelukt!

“We hebben onszelf opnieuw uitgevonden en ontdekt waar iedereen qua persoonlijkheid sterk in is. Met behulp van deze informatie was het mogelijk om de juiste functies bij onszelf maar ook bij ons personeel te vinden. En dat zorgt dat iedereen lekker in zijn vel zit. Bovendien werden we ons bewuster van het moeten loslaten van taken die toebedeeld zijn aan ons personeel. Alleen dan kun je groeien. We hebben het ontzettend druk maar het uitgewerkte plan geeft rust in ons hoofd. We weten waar we mee bezig zijn richting de toekomst. Het plan geeft ons de focus.”

Coronacrisis

Een maand na het voltooien van de StartToGrow Academy begon de coronacrisis. Het strategieplan heeft Eric en Tineke enorm geholpen om in deze moeilijke tijd doelgericht verder aan het bedrijf te werken.

Ze zijn nu 10 maanden verder sinds de start van de Academy en hebben ontzettend veel vooruitgang geboekt. Ze zijn volop bezig met automatiseren, het personeelsbestand is gegroeid, er staat weer een nieuwe vacature uit, er worden nieuwe producten ontwikkeld, plannen gemaakt voor het bouwen van een eigen bedrijfspand én de omzet stijgt. Daarnaast zijn er ook alweer volop nieuwe plannen voor de toekomst!

“Het was hard werken en het heeft ons veel weekend- en avonduren gekost. Maar het was het zeker waard! We hebben alle hulp aangegrepen en het heeft ons veel gebracht. Als je open staat voor nieuwe dingen en niet denkt dat je het allemaal al wel weet is de StartToGrow Academy de moeite waard om te gaan volgen. Want alleen dan kun je groeien als mens en daardoor ook met je bedrijf. We zijn ons nu bewust dat we de taken die we toebedeeld hebben aan ons personeel los moeten laten. Dit draagt bij aan de groei van je bedrijf.”

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.