Ondernemersverhaal Sloepverhuur Roosendaal

De ondernemers achter Sloepverhuur Roosendaal

In 2022 startte Roosendaals' eerste Sloepverhuur met als startpunt het Zwaaigat bij de Vliet. Rashan vertelt zijn ondernemersverhaal. 

Roosendaals eerste Sloepverhuur: het ondernemersverhaal! 
Vanuit buurstad en woonplaats Breda onderneemt Rashan Verink ook gewoon in Roosendaal. Of nou ja, “gewoon” is het zeker niet; een sloepverhuurbedrijf starten in een stad waar bijna niemand weet dat je er kunt varen. Zo’n bedrijf starten vergt lef, doorzettingsvermogen en een onuitputtelijke passie. De 28-jarige Rashan beschikt over alle drie. Lees hier meer over zijn ondernemersverhaal en Roosendaals’ eerste sloepverhuur! 

Foto: Rashan Verink van Sloepverhuur Roosendaal

Vertel eens, waarom een sloepverhuur in Roosendaal? Op welk moment besloot je daarmee te beginnen?

Rashan: “Van kleins af aan ben ik al een fanatieke watersporter. Vanaf het moment dat ik mocht varen ging ik dat dan ook doen, op kleine bootjes uiteraard. Op mijn 18e haalde ik mijn vaarbewijs en werden de boten steeds groter en sneller. Tijdens mijn studie Toerisme had ik ook een bijbaan die bij die liefde voor het water aansloot, namelijk bij een sloepverhuur in Breda. De drang om te ondernemen was er altijd al dus toen mijn studietijd erop zat ben ik in Den Bosch een sloepverhuur gestart met mijn compagnon Patrick, die ik tijdens mijn studietijd heb leren kennen. We kochten 5 boten en zijn aan de slag gegaan.”

Een super toffe stap, zeker gelijk na je studie. Maar even een stapje terug: hoe schaf je ineens 5 boten aan en kies je een stad. Daar zit wel wat voorbereiding in lijkt me?

Rashan: “Ja dat klopt. Tijdens onze studietijd zijn we al begonnen met het handelen in boten. Geld hadden we als studenten namelijk niet, maar tijd en kennis des te meer. We kochten oude boten op, repareerden en verkochten die. Tijdens dat handelen is het idee voor de verhuur ontstaan. We werkten in Breda en zijn rond gaan kijken in omliggende steden, waaronder Den Bosch. Tijdens ons onderzoek ontdekten we dat er daar nog vraag was naar sloepverhuur en dat het bestaande aanbod nogal versnipperd was. Het was niet duidelijk wie nu wat precies aanbood. Er zat duidelijk een gat en daar zijn wij met ons bedrijf op ingesprongen.”

En met succes dus?

Rashan: “Dat klopt! We konden al snel nog 3 boten toevoegen aan onze vloot en tegelijkertijd startten we ook in Breda met 8 sloepjes. Hier was het bestaande aanbod aan sloepverhuren wel duidelijk gepositioneerd, maar er was meer vraag dan aanbod. Ook  hier konden we dus inspringen op behoefte vanuit de markt. Het werk werd op dat moment overigens zo veel dat we ook mensen in dienst konden nemen. Patrick en ik werkten zelf al 6, 7 dagen per week en met de groei van de bedrijven was het niet langer met zijn tweeën bij te houden.”

Dus jullie hadden het al druk en besloten nóg een bedrijf te starten? Die ondernemersdrang zit er wel echt in!

Rashan: “Haha ja dat klopt wel! We zijn namelijk verder gaan kijken waar we nog meer aan de slag konden met een sloepverhuur en oriënteerden ons op meerdere steden in de regio. Roosendaal kwam als een van de betere opties uit de bus, dus daar zijn we mee aan de slag gegaan. In tegenstelling tot sommige andere gemeentes waarmee we gesproken hadden, werden we hier met open armen onthaald. Je merkt direct dat Roosendaal een stad in ontwikkeling is waar ondernemers heel erg welkom zijn, we konden vrij snel aan de slag hier.”

Het eerste jaar Sloepverhuur Roosendaal zit erop. Kun je vertellen hoe het gaat met het bedrijf?

Rashan: “Dit jaar is lastig te vergelijken met vorig jaar omdat we nu eenmaal een slechte zomer hebben, maar we hebben sowieso ontdekt dat de markt in Roosendaal anders is. Niemand wist hier tenslotte dat je zelf kon varen op de Vliet en dat merkten we in de verhuur het eerste jaar. We zijn na die eerste zomer dan ook hard aan de slag gegaan om onze marketing een boost te geven en te werken aan onze naamsbekendheid. Daar beginnen we nu de vruchten van te plukken want we zien steeds vaker terugkerende gasten.”

Jullie weten je weg in Roosendaal wel te vinden dus?

Rashan: “Jazeker. We zijn daarnaast ook samenwerkingen aangegaan met containerbar SPOT, café Gastelsveer en multi activity centre Playdôme. We hebben met deze drie partijen arrangementen opgesteld waardoor we elkaars activiteiten en ondernemerschap alleen maar versterken. We vinden het tof om met andere ondernemers samen te werken en staan altijd open voor nieuwe connecties in Roosendaal! 

Tot slot: 3 bedrijven en een heleboel boten verder. Waar droom je als ondernemer verder nog van?

Rashan: “Nou we hebben eigenlijk zelfs vier bedrijven haha! Sinds begin dit jaar beheren we namelijk ook de passantenhaven in Breda, waar we havenmeester zijn. Ons doel is om ons waternetwerk uit te breiden en de wateractivatie in Brabant in gang te zetten. We willen watersport en recreatieplassen promoten en wellicht nog het beheer van meerdere havens op ons nemen. We zijn ook jong genoeg dus het kan letterlijk alle kanten op!”

Meer weten van Roosendaals’ eerste sloepverhuurbedrijf? Bekijk hier de website van de sloepverhuur Roosendaal en volg ze op Instagram om niets te missen.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.