Het ondernemersverhaal van AVT

Het verhaal van AVT

Van een start in de Raadhuisstraat tot een bedrijf met meerdere vestigingen in en om Roosendaal. Lees het verhaal van AVT.

In 1966 startten meneer en mevrouw van Tilburg sr. het bedrijf in de Raadhuisstraat in Roosendaal. Vandaag de dag runt zoon Ton van Tilburg het bedrijf, waarin ook zijn vrouw een belangrijke rol speelt. Het bedrijf zit allang niet meer in de Raadhuisstraat. De enorme groei tot vandaag de dag maar liefst 190 medewerkers zorgde ervoor dat er meer ruimte nodig was. En die ruimte vond AVT, in Roosendaal én daarbuiten. Lees meer over dit mooie bedrijf. 

We spreken Ton van Tilburg op de locatie aan de Steenovenstraat in Roosendaal. Een van de verschillende locaties, met meer dan alleen het bordje van AVT boven de deur. De interesse is gewekt! 

Dit terrein is ontzettend groot en er hangen hier meer borden aan de gevel dan alleen dat van AVT. Kun je daar wat meer over vertellen?

Ton: “Jazeker! Op dit terrein zijn meerdere onderdelen gevestigd, allemaal AVT bedrijven waarbij elke unit verantwoordelijk is voor zijn eigen business. Een groot deel van onze bedrijven zit op deze locatie, maar ook op andere locaties in Roosendaal, Moerdijk, Hazeldonk, Waddinxveen en Hoogvliet. Ik ben zelf nu de tweede generatie in dit bedrijf, mijn ouders zijn het bedrijf gestart als rem- en frictietechniek bedrijf, om in de jaren 70 de hydrauliek erbij te gaan doen.”

(Het verhaal gaat verder onder de foto's.)

AVT Hydrauliek is dus een van de eerste units van het bedrijf, wat doen jullie precies, kan je dat aan de lezers uitleggen?

Ton: “Hydrauliek omvat eigenlijk de techniek die gebruikt wordt om staal in beweging te krijgen. Je kan dan denken aan graafmachines, de techniek die kermisattracties gebruiken, bruggen, sluizen, vrachtwagens etc. We produceren materialen in grote aantallen als series of juist als maatwerk. 

Waar zit eigenlijk het merendeel van jullie klanten, is dat vooral in Brabant of zitten ze verspreid over de hele wereld?

Ton: “Onze klanten zitten inderdaad over de hele wereld verspreid, maar we hebben wel de grootste focus op Nederland en België. Uiteraard zitten er ook mooie regionale bedrijven bij zoals PreZero en Brabantse Delta die we tot onze klanten mogen rekenen.”

De locatie aan de Raadhuisstraat was duidelijk te klein voor het bedrijf dat er nu staat. Hoe ging en gaat die uitbreiding van AVT in zijn werk?

Ton: “Vanuit de Raadhuisstraat zijn we in de jaren 70 naar ‘De Meeten’ verhuisd waar we nog steeds zitten. Maar dat werd in 2008 ook te klein en toen keken we natuurlijk rond in Roosendaal. Belangrijk voor ons is dat we goede ontsluiting hebben zodat onze bedrijven goed bereikbaar zijn. Om een geschikte nieuwe vestigingsplek te vinden hebben we regelmatig contact gehad met de gemeente die daarin echt meedenkt met ondernemers. De mensen die daar werken voor het Team Economie zijn kordaat en je kunt er goede afspraken mee maken, dat is als ondernemer heel fijn.”

(Het verhaal gaat verder onder de foto's.)

AVT heeft zich over die ruim zestig jaar behoorlijk ontwikkeld. Is ontwikkeling en innovatie een prioriteit voor jullie?

Ton: “Ja dat klopt, daar investeren we veel in, zowel in de techniek als in onze mensen. De markt ontwikkelt zich razendsnel en we willen die ontwikkelingen bijhouden. Ook automatisering is belangrijk voor ons, zo werken we bijvoorbeeld met een systeem waarbij onze monteurs met een scanner werken waarmee ze onderdelen en uren kunnen scannen. Zo hebben we altijd direct inzicht in kosten, voorraad en hoeveel tijd een opdracht kost.”

Terwijl we door het bedrijf liepen zag ik ook best wat jonge mensen aan het werk. Is dat toeval of zoeken jullie altijd jong talent?

Ton: “Absoluut dat laatste! Of nou ja, jong talent, we zoeken altijd talent, in welke leeftijd dan ook. We hebben plekken voor stagiairs van verschillende opleidingen: opleiding tot lasser, monteur, logistiek medewerker of administratieve krachten, ze zijn allemaal welkom bij ons. We bieden stagiairs graag een werk- en leerplek en idealiter blijven ze daarna voor ons werken, we hebben genoeg werk liggen! En voor oudere medewerkers die interesse hebben om bij ons te werken geldt ook; als de motivatie en inzet er zijn denken we graag mee in het vinden van de bijpassende, benodigde opleidingen.”

Tot slot: hoe ziet de toekomst er voor AVT uit?

Ton: “Dat is altijd lastig te zeggen, maar we focussen ons op mee ontwikkelen met de markt, innovatie en het investeren in medewerkers. We willen blijven groeien en daarom bouwen we ook extra werkplaatsen bij en nemen we bedrijven over die ons kunnen helpen die groei te realiseren. En dit zijn zakelijke doelen, maar we willen ook net zo graag een bedrijf blijven waar mensen met plezier voor werken. Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten en dat is waar we het uiteindelijk voor doen.”

Meer weten over AVT? Bekijk de website van AVT hier.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.