Ervaringen van studenten in Roosendaal

De hotspots van Roosendaal

De tips van Olsen

Benieuwd naar hoe het is om te studeren in Roosendaal? Olsen deelt graag haar persoonlijke ervaringen en tips.

Olsen Gerrits is inmiddels afgestudeerd aan de opleiding Management in Roosendaal. De Associate degrees Academie is pas sinds september 2018 in de stad gevestigd, dus het échte studentenleven moet er nog wat op gang komen. Toch weet Olsen er genoeg fijne plekjes voor studenten die zij graag met je deelt.

Maddey's

“Zin in koffie en een lekker taartje tussen het studeren door? Dan ben je bij Maddey’s aan het goede adres! Je kunt er relaxed zitten in het rood-roze interieur. Ik werk er weleens aan mijn studie als het op school te druk is of ga erheen om bij te kletsen met vriendinnen. Maddey’s ligt aan de Markt, waar alle leuke terrasjes van Roosendaal zich bevinden.”

Chagall

“Bij Chagall hebben wij ons studentenschoolfeest gevierd. Op de donderdagen en vrijdagen kun je er leuk uitgaan en goede cocktails drinken. Maar ook na school kun je hier terecht voor een drankje op het terras.”

Designer Outlet Rosada

“Net buiten de stad vind je het grote outletcentrum Designer Outlet Roosendaal waar meer dan honderd kledingmerken te koop zijn. Een leuke plek om te shoppen, maar ook handig voor studenten: solliciteer net als ik naar een bijbaan in een van de winkels. In een kwartier reis je van de Associate degrees Academie naar Rosada. Ik werk bij Tom Tailor en kan dat prima combineren met mijn studie.”

De bibliotheek

“Als je na school in alle rust nog een uurtje verder wilt studeren, dan is de bibliotheek een fijne plek. Je kunt er prima zelfstandig werken en je hebt allerlei literatuur bij de hand.”

Café Bij Moeders

“Hier was mijn introductie van de Associate degrees Academie. Overdag hebben we er lekker gefeest, want ook dat hoort bij het studentenleven. Bij Moeders bestaat uit een beneden- en bovenverdieping en heeft een lekker terras.”

Lunchcafé Lente

Lunchcafé Lente is een gezellige plek om te lunchen. Mijn favoriet is een broodje of salade carpaccio. Je bestelt er ook lekkere salades of een high tea.”

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.