Ervaringen van studenten in Roosendaal

De tips van Dominique

Benieuwd naar hoe het is om te studeren in Roosendaal? Dominique deelt graag haar persoonlijke ervaringen en tips.

Dominique Schmitz, student Human Resource Management op de Associate degrees Academie, is inmiddels afgestudeerd. Maar ze deelt graag haar tips met toekomstige studenten. “Ik ben echt heel blij met mijn keuze voor een opleiding in Roosendaal. De stad biedt genoeg cafés, restaurants en winkels om studenten te vermaken."

Station en park

“Als ik met het openbaar vervoer kwam vanuit Zeeland, liep ik meestal naar school. Met de bus ben je in vier minuten van het station op school, maar ik vond het fijn om even te lopen. Dan had ik mijn eerste drieduizend stappen van de dag al gehad. Het park waar ik langskwam, vind ik echt mooi. Het is er lekker rustig.”

Chagall

“Een van mijn favoriete horecagelegenheden in Roosendaal. Ze hebben er lekkere cocktails en je kunt er fijn zitten. Zowel binnen als buiten op het terras. Daarnaast ligt Bij Moeders. Daar hebben ze heel goede bitterballen.”

Passage

“Een van de trekpleisters van Roosendaal is de Passage. Het is een erg kleurrijk winkelcentrum. Alles blinkt. Het lijkt wel een pretpark. In de Passage zit ook mijn favoriete kledingwinkel: Gossip. Daar hebben ze naast de goedkopere merken als Only en My Jewellery ook iets duurdere merken.”

Bonnefooi

“Een ideaal restaurant voor studenten. De lekkerste saté van Roosendaal eet je hier. Maar ook shoarmarollen, fingerfood en falafel.”

Bagels and Beans

“Tegenover het Avansgebouw zit winkelcentrum Roselaar. Veel studenten gaan naar Bagels & Beans voor koffie en om te lunchen. Ik zit zelf graag achterin de zaak, dan zie je iedereen binnenkomen.”

Plekken om te studeren

“We hebben geen kennistoetsen, maar moeten wel aan ons portfolio werken of presentaties voorbereiden. Op de Associate Degrees Academie werk je veel in wisselende projectgroepen. In het gebouw zijn genoeg zitjes en plekken om even met je medestudenten te overleggen of te werken.”

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.